Marjan BuničMarjan Bunič
Petra StoparPetra Stopar

Eksplozija na sedežu Mehiške škofovske konference povzročila materialno škodo

Svet | 26.07.2017, 10:26

V prestolnici Mehike je na sedežu tamkajšnje škofovske konference odjeknila eksplozija. Žrtev in ranjenih k sreči ni bilo, poškodovana so le glavna vrata, kamor je neznanec namestil eksplozivno napravo.

Preiskava še traja. Škof Ramon Castro, ki se je odzval prek družbenega omrežja Twitter, je prepričan, da incident odraža razmere v državi.

Mehika se sooča z nasiljem, ki je povezano s korupcijo in trgovino z mamili, ter z revščino. Državo je lani obiskal papež Frančišek, tam je želel biti orodje miru. Njene prebivalce je takrat pozval, naj bodo drzni v pobudah, po katerih bi Mehika znova postala dežela priložnosti. "Dežela, kjer ne bo treba več objokovati mož in žena, mladih in otrok, ki končajo v rokah trgovcev smrti," je dodal.

Svet, Cerkev po svetu
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...