Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Greg Burke in Paloma Garcia Ovejero (foto: Splet)
Greg Burke in Paloma Garcia Ovejero

Po letu dni visoka ocena laičnima voditeljema vatikanskega tiskovnega urada

Cerkev po svetu | 02.08.2017, 08:55 Marta Jerebič

Včeraj je minilo leto dni od imenovanja dveh laikov, novinarjev, na vodstvena položaja v vatikanskem tiskovnem uradu. Njegov direktor je postal Američan Greg Burke, namestnica pa Španka Paloma Garcia Ovejero. Po mnenju urednika spletnega portala Crux, Johna Allena, se je z njunim imenovanjem zelo spremenil vatikanski pristop do medijev. Daje jima visoko oceno za njuno profesionalnost in pripravljenost, da novinarjem zagotovita informacije, za katere prosijo.

Kljub temu pa dodaja, da vodji tiskovnega urada nista vatikanska insiderja in nimata neposrednega dostopa do papeža, zato kljub prizadevanjem pogosto ne vesta za najnovejše razvoje vatikanske politike. »Pogosto morata pojasnjevati stvari, ki jih morda niti sama dobro ne razumeta in takrat delujeta zmedeno,« je zapisal urednik ameriškega portala Crux, John Allen.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.