Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Porciunkula Asisi (foto: p. Robert Bahčič)
Porciunkula Asisi

Frančiškanski pohod mladih proti Porciunkuli

Cerkev po svetu | 25.07.2017, 07:29 Marta Jerebič

V Italiji se danes začenja že 37. frančiškanski pohod, desetdnevno romanje za mlade, ki se ga vsako leto udeleži več tisoč Italijanov med 18. in 32. letom. Pot začnejo na različnih krajih po Italiji in 2.avgusta, na praznik asiškega odpustka, prispejo do Porcijunkule.

Tema letošnjega pohoda je Korak onkraj, ki jo bo vsak izmed mladih lahko poglobil preko molitve, poslušanja Božje besede in medsebojne podelitve.

Letošnji praznik porciunkule bo še posebej slovesen, saj se bo končalo jubilejno leto ob 800-letnici asiškega odpustka. Ob tej priložnosti v Assisiju pripravljajo več dogodkov, tridnevnica se bo začela v soboto. Med drugim bo v nedeljo slovesnost vodil generalni vikar kapucinskega reda p. Štefan Kožuh.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...