Slovenski dom v Stuttgartu (foto: Matjaž Merljak)
Slovenski dom v Stuttgartu

Novice iz Stuttgarta

Slovenci po svetu | 24.05.2017, 11:43 Matjaž Merljak

Rojaki iz Stuttgarta so mesec maj začeli s tradicionalnim prvomajskim srečanjem na Michaelsbergu, ob praznovanju materinskega dne so imeli tudi prvo sveto obhajilo.

Kot je za oddajo Slovencem po svetu in domovini povedal župnik v Stuttgartu Aleš Kalamar, je Michaelsberg iz Stuttgarta oddaljen eno uro, prvomajska srečanja pa potekajo že od začetka slovenske misije v prestolnici Baden-Wuerttemberga.

Ob 12.30 je bila maša v starodavni cerkvi, nato pa druženje pri bližnjem društvu Mura. Pri pridigi je bilo poudarjena skrb Cerkve za delavce in kmete, kar je v teh kritičnih časih potreba poudariti, saj so tam živeči rojaki, ki so šli na tuje s trebuhom za kruhom.

Slovesnost prvega svetega obhajila se je začela v Slovenskem domu, nadaljevala pa v cerkvi, kamor so odšli v procesiji skupaj s slovenskim zborom in drugimi otroki iz slovenskega verouka. Za prvo obhajilo imajo dveletno pripravo v slovenski župniji, poudarek dajejo slovenskemu jeziku, spoznavanju Jezusa in Cerkve ter samega zakramenta.

Na vnebohod bo slovesna slovenska maša v Slovenskem domu v Stuttgartu ob 10. uri, potem bo še druženje.

Slovenci po svetu