Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Papež na obisku v zavodu za slepe in slabovidne (foto: Vatican insider)
Papež na obisku v zavodu za slepe in slabovidne

Papež nenapovedano na obisku v zavodu za slepe in slabovidne

Svet | 31.03.2017, 17:06 Marjana Debevec

Papež Frančišek se je popoldne odpravil v zavod za slepe in slabovidne v Rimu, kjer si prizadevajo za vključitev omenjenih bolnikov v družbo. Sveti oče namreč želi nadaljevati s petki usmiljenja. V letu usmiljenja je namreč podobne obiske enkrat izvajal mesečno in tako vršil dela usmiljenja do ljudi, ki kakorkoli živijo na obrobju družbe.

Danes se je srečal z varovanci omenjenega zavoda in z ljudmi, ki imajo kakršnekoli težave z vidom. Med njimi je bilo tudi 50 otrok, ki tam obiskujejo posebno izobraževanje in 37 ostarelih, ki v domu stalno bivajo.

Za ustanovo je papež prinesel tudi svoj dar in nato podpisal pergament za kapelo v spomin na svoj obisk.

papež med varovanci doma
papež med varovanci doma © Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...