Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Svete Višarje pozimi (foto: Rafaelova družba)
Svete Višarje pozimi

Vablljeni na Višarske dneve mladih

Slovenci po svetu | 01.03.2017, 09:30 Matjaž Merljak

Rafaelova družba mlade iz domovine, zamejstva in po svetu med 18-im in 35-im letom starosti v mesecu marcu vabi na Svete Višarje nad Trbižem.

Višarski dnevi mladih bodo potekali od petka, 17. do nedelje, 19. marca 2017 v Ehrlichovem domu na Svetih Višarjah. Na pot se boste z avtomobili odpeljali v petek zjutraj, program pa se bo zaključil v nedeljo po kosilu.

Čez dan boste lahko smučali, šli na pohod ali sprehod po okolici, skupaj boste pripravljali obroke, se pogovarjali in družili.

Ob večerih pa bo v domu poseben program. Povabili so dve gostji: Mariano Rožanec in Nino Volk. Prva je  mlada intelektualka iz Argentine, ki bo predstavila izkušnjo svoje nedavne preselitve v Slovenijo. Z vidika identitete in narodne zavesti bo spregovorila o sorodnostih in razlikah obeh (slovenskih) kulturnih sredin.

Volkova je ljudska pevka, članica različnih etno sestavov in profesorica klavirja. Spregovorila bo o slovenski glasbi, zbrane naučila kakšno ljudsko pesem, obenem pa bo predstavila tudi starodavno glasbilo oprekelj.

Predviden prispevek za nastanitev, hrano in večerni program z gosti je 40 €. Dodatne informacije in prijave pri Rafaelovi družbi

 

Slovenci po svetu
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...