Maja MorelaMaja Morela
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tanja DominkoTanja Dominko
Blumarji (foto: dom.it)
Blumarji

Slovenski pust za otroke v Vidmu

Slovenci po svetu | 27.02.2017, 12:27 Matjaž Merljak

Letos bo slovensko pustovanje tudi za otroke, ki se v Vidmu učijo slovenščino.

Danes (v ponedeljek, 27. februarja 2017) ob 17. uri bodo blumariji in pustje iz Benečije obiskali predšolske otroke, ki se dvakrat tedensko udeležujejo dejavnosti v slovenščini v prostorih župnije Sv. Kvirina (ulica Cicogna 25). Pobudo organizirata združenji Blankin in Alpi.

Dejavnost v slovenščni za predšolske otroke od drugega po šestega leta starosti poteka že tretje leto. Vsaki teden sta dve srečanji, in sicer ob ponedeljkih in torkih med 17. in 18.30. Potekajo v prostorih župnije Sv. Kvirina v Vidnu (ulica Cicogna). Tečaj je brezplačen. Potrebno je le, da se straši včlanijo v združenje ALPI in tako otrokom zagotovijo zavarovanje med dejavnostjo.

Slovenci po svetu
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...