Maja MorelaMaja Morela
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Za družine z več otroki zbrali 8851 evrov

| 17.02.2017, 22:14

Ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, je minulo sredo v dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano pripravila dobrodelni koncert z geslom "Ljubezen nikoli ne mine". Poleg družin so nastopili priznani glasbeniki, ki so se odpovedali honorarju z željo, da čim več ljudi daruje za družine, ki potrebujejo pomoč. Svoj delež h koncertu so v petkovem večernu na Radiu Ognjišče prispevali tudi poslušalci, saj so lahko med posnetkom koncerta darovali za družine z več otroki.

Program sta povezovala oče in sin, Luka in Jure Sešek, ki sta vse vabila k pomoči družinam z več otroki. Do konca koncerta se je zbralo 8851 evrov. Hvala vsem in vsakemu posebej. Tisti, ki bi radi še darovali pa to lahko storite tako, da pokličete 0590 355 30.

"Potrudimo se, da držimo skupaj," je zbrane na koncertu nagovorila predsednica Aninega sklada Marija Šterbenc in se zbranim dobrotnikom in prijateljem Aninega sklada zahvalila za podporo: "Hvala za vsak dar, še tako majhen, hvala za vsako dobro misel, hvala za molitev. Ponesite zahvalo naprej med prijatelje in znance. Zavedajmo se, da ljubezen nikoli ne mine!"

Koncerta se je v sredo udeležil tudi nadškof Stanislav Zore, pri Slovenski škofovski konferenci odgovoren za področje družine. "Ob vseh mislih v besedi in glasbi, ki se pletejo in tkejo v lepo doživetje, bi rad izrekel samo eno zahvalo: Hvala družinam Aninega sklada. Hvala, da so! Da v naš svet, naveličan vsega, sit vsega, in zato tolikokrat neizmerno lačen, prinašajo sporočilo življenja, prinašajo sporočilo veselja, prinašajo sporočilo sprejemanja, prinašajo sporočilo bližine. Vsega tistega, kar v resnici nasičuje od znotraj. Zato drage družine, ki ste tukaj, in drage vse druge družine, hvala da ste in da nas učite, kje se človeka odžeja, nasičuje od znotraj."

Anin sklad z dobrodelnim koncertom Ljubezen nikoli ne mine

Na sredinem koncertu, ki ga je povezoval Jure Sešek, so nastopili Slovenski oktet, Manca Izmajlova, Alpski kvintet, Oto Pestner, Andrej Šifrer, Tone Rus z družino, Luka Sešek, Kvartet Štiglic, Družina Ivančič in otroci iz družin Kostanjšek, Štigl, Rabak, Drenik in Žebovec

Voditelj Jure Sešek
Voditelj Jure Sešek © Tomaž Celarec

Zbrani na koncertu
Zbrani na koncertu © Alojz Popelar

Kdo je Anin sklad?

Ustanova Anin sklad deluje že več kot 18 let in združuje približno 350 družin z več kot 2200 otroki. Pomagajo jim na več načinov. Redno mesečno finančno pomoč prejema približno 140 družin, drugim pomagajo po svojih zmožnostih. Udeležujejo se njihovih srečanj, ki jih organizirajo od dva do trikrat letno, spomladi se srečajo na družinskem dnevu v Šentjakobu ob Savi, poleti ob godu sv. Ane v Dolenjskih Toplicah, včasih se srečajo še ob kakšni drugi priložnosti.

Slovenski oktet
Slovenski oktet © Tomaž Celarec

Tone Rus z družino
Tone Rus z družino © Tomaž Celarec

Ana Žebovec
Ana Žebovec © Tomaž Celarec

Oto Pestner
Oto Pestner © Tomaž Celarec

Jakob Štigel
Jakob Štigel © Tomaž Celarec

Luka Drenik
Luka Drenik © Tomaž Celarec

Andrej Šifrer
Andrej Šifrer © Tomaž Celarec

Ustanova Anin sklad si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in da bi bilo javno »ozračje« naklonjeno družinskim vrednotam.

Marjetka Rabak
Marjetka Rabak © Tomaž Celarec

Luka Sešek
Luka Sešek © Tomaž Celarec

Družina Ivančič
Družina Ivančič © Tomaž Celarec

Manca Izmajlova
Manca Izmajlova © Tomaž Celarec

Vid in Andreja Kostanjšek
Vid in Andreja Kostanjšek © Alojz Popelar

Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...