Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup
papež v Amatriceju (foto: Vatican insider)
papež v Amatriceju

Papeževa avdienca za prizadete v potresu

Cerkev po svetu | 04.01.2017, 09:06 Marta Jerebič

Papež Frančišek se bo jutri srečal s prebivalstvom območja v osrednji Italiji, ki ga je letos prizadel potres. Posebne avdience v Vatikanu se bo udeležilo več kot 800 ljudi iz nadškofije Spoleto-Norcia, skupaj z domačimi župniki.

Nadškof, msgr. Renato Boccardo, pojasnjuje, da gre za srečanje, ki je posvečeno predvsem tistim, ki so izgubili svojce, dom, ekonomsko varnost, tistim, ki so morali zapustiti svojo zemljo. Torej srečanje, ki ga papež želi nameniti vsem tistim, ki v sebi nosijo rane, ki jih je povzročil potres, in ki čakajo tolažbo ter upanje.

Dogodek bo okrepil poglavitno nalogo Cerkve, ki jo je le-ta poklicana opravljati med prizadetim prebivalstvom, in sicer nalogo podpore pri notranje-moralni obnovi ljudi. Kot so sporočili iz nadškofije Spoleto-Norcia, pa se v ta kontekst umešča še en pomemben dogodek: sveta maša, ki jo bo to nedeljo v kraju S. Pellegrino di Norcia daroval nadškof Perugie kardinal Gualtiero Bassetti skupaj z nadškofom Boccardom.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...