Jože BartoljJože Bartolj
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
VTIS, logo (foto: VTIS)
VTIS, logo

1. simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini

Slovenci po svetu | 22.12.2016, 10:40 Matjaž Merljak

Jutri bo v Ljubljani potekal 1. simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini, organizria ga društvo VTIS (Društvo v tujini izobraženih Slovencev).

To bo multidisciplinarna konferenca, katere cilj je vzpostavitev in utrjevanje vezi med slovenskimi raziskovalci v tujini in raziskovalci ter profesorji v Sloveniji, z dolgoročnim namenom projektnega sodelovanja in deljenja dobrih praks.

Na simpoziju bo potekalo šest tematskih omizij v dveh sklopih. Na vsakem omizju bodo trije govorci – slovenski profesorji oziroma raziskovalci v tujini – predstavili svoje raziskovalno delo publiki.

Omizjem bodo predsedovali profesorji ali raziskovalci iz univerz in raziskovalnih inštitutov v Sloveniji. Odmori se bodo uporabili za navezovanje novih stikov in za pogovore o morebitnem znanstvenem sodelovanju.

Simpozij bo potekal v petek, 23. decembra 2016, v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (Masarykova cesta 16, Ljubljana), ki je tudi partner pri organizaciji dogodka.

Program je na voljo na tej povezavi

 

Slovenci po svetu
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Veselje do življenja je preplavilo ulice Kopra (photo: Robert Hlede) Veselje do življenja je preplavilo ulice Kopra (photo: Robert Hlede)

Urša Cankar Soares: Tega nismo pričakovali... #foto

Število udeležencev prvega Pohoda za življenje v Kopru je preseglo vsa pričakovanja. Na slavljenju življenja se je namreč zbralo kar tisoč ljudi vseh starosti, veliko mladih, starih staršev in ...

Ana in Andrej Mrak ter s. Meta Potočnik (photo: osebni arhiv) Ana in Andrej Mrak ter s. Meta Potočnik (photo: osebni arhiv)

Peter in Ana: Sva malce drugačna od drugih

Ob začetku novega šolskega leta so v pritličju Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani postavili na ogled razstavo fotografij lesenih izdelkov Andreja Mraka »Delo in srce za dušo in dom«. Andrej ...

Pristno veselje je radost, ki se zaveda resnosti življenja.  (photo: PixaBay) Pristno veselje je radost, ki se zaveda resnosti življenja.  (photo: PixaBay)

Pristno veselje za smiselno življenje

Kaj je v življenju najvažnejše? To je eno od osrednjih izhodišč v sklopu rednih oddaj s prof. dr. Jožetom Ramovšem za boljše sožitje med nami. V zadnjem septembrskem torkovem srečanju smo govorili ...