Papež gre v Milano (foto: splet)
Papež gre v Milano

Papež letos v Milano in Genovo

Svet | 02.01.2017, 11:55 Marjana Debevec

Papež Frančišek je v svetem letu usmiljenja omejil svoja potovanja po italijanskih škofijah. Letos pa namerava obiskati vsaj dve in sicer genovsko in milansko. V slednjo bo odpotoval 25. marca, v Genovo pa 27. maja.

Svetega očeta v Milanu pričakujejo 25. marca prihodnje leto. Logo obiska ohranja preprostost, ki jo želi sveti oče. Predstavlja pa Milano v celoti, tako verne kot tudi neverne, ki iztegujejo svoje roke k papežu. Ta objema, je nasmejan ter vsem podarja upanje in mir.

Milano pričakuje papeža
Milano pričakuje papeža © www.family2012.com

Papež se bo v Milanu dopoldan najprej srečal s predstavniki stanovalcev naselja »bele hiše« ter z nekaterimi romskimi, muslimanskimi in migrantskimi družinami. Ob 10. uri bo v stolnici srečanje z duhovniki in posvečenimi osebami, nato pa molitev angelovega češčenja skupaj z verniki na trgu pred stolnico. Nato bo papež Frančišek obiskal zapornike ter z njimi obedoval, ob 15. uri pa je predvidena sveta maša v parku Monza. Zadnje srečanje bo namenjeno birmancem, njihovim katehetom, staršem in botrom, ki bodo svetega očeta pričakali na milanskem stadionu.

Genova
Genova © Helena Škrlec

27. maja pa bo papež Frančišek obiskal italijansko nadškofijo Genova. Nadškofija se bo na obisk pripravljala predvsem z molitvijo in katehezami. Z organizacijskega vidika bodo uporabili izkušnje iz pred kratkim zaključenega evharističnega kongresa ter se usmerili v pripravo na sprejem svetega očeta, da bo to zares »dogodek milosti« za vso škofijsko skupnost.

Genovska nadškofija je že večkrat sprejela papeža: Janez Pavel II. jo je obiskal dvakrat, Benedikt XVI. pa enkrat, leta 2008. Papež Frančišek se torej v Genovo vrača devet let po zadnjem papeškem obisku.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...