Slavi KoširSlavi Košir
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Nadškof Ivan Jurkovič (foto: Osebni arhiv)
Nadškof Ivan Jurkovič

Nadškof Jurkovič: Od globalizacije k delitvi dobrin

Cerkev po svetu | 06.12.2016, 08:46 Marta Jerebič

Na včerajšnjem zasedanju Konference Združenih narodov za trgovino in razvoj je s svojim prispevkom nastopil tudi vatikanski predstavnik pri uradih Združenih narodov v Ženevi, nadškof Ivan Jurkovič. Poudaril je, da je treba za doseganje ciljev Agende 2030 za trajnostni razvoj prevesti izjave v dejanja in sprejete obveznosti v rezultate.

Opozoril je, da se po svetu pojavljajo vse večje neenakosti, zato mora mednarodna skupnost več pozornosti nameniti delitvi dobrin, ne pa globalizacijskim sporazumom.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Agata Freyer (photo: Jože Bartolj) Agata Freyer (photo: Jože Bartolj)

Naša gostja: Agata Freyer

V oddaji Naš gost smo gostili avtorico lutk, scenografko, kostumografko, akademsko slikarko Agata Freyer, letošnjo dobitnico Klemenčičeve nagrade za življenjsko delo na področju lutkarstva in ...