Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Poslovna konferenca USZS v Muenchnu

Slovenci po svetu | 17.10.2016, 09:56 Matjaž Merljak

Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu USZS je pripravil že osmo poslovno konferenco v ciklu Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva. 13. oktobra 2016 je konferenca Slovenska podjetnost kroži prek meja potekala v bavarski prestolnici.

Dosedanje konference so potekale v Sloveniji, zdaj pa so jo prvič pripravili v tujini, in sicer v Muenchnu.

Dogodek je potekal v soorganizaciji Generalnega konzulata naše države v tem mestu. Udeležilo se ga je več kot 60 slovenskih podjetnikov iz Slovenije in tistih, ki živijo in delujejo v Nemčiji.

Kot so sporočili iz USZS, je namen tovrstnih konferenc povezovanje slovenskih podjetnikov iz drugih držav z matično domovino, pri čemer gre za dodano vrednost tudi v smislu odpiranja domačega malega in srednjega podjetništva v tujino – ob sodelovanju s podjetniki slovenskega rodu.

Na dogodku so se javno predstavile razmeroma nove slovenske poslovne ustanove iz Nemčije: Slovensko-bavarsko združenje (Muenchen), Mednarodni poslovni klub Slovenija (Muenchen), Poslovni klub GeriS (Nuernerg)) in Slovenska gospodarska zveza iz Celovca.

Zbrane so nagovorili minister za Slovence v zamejstvu in po svetu ter vodja USZS Gorazd Žmavc, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh, generalni konzul v Muenchnu Jožef Keček in predsednik Bavarskega združenja trgovskih zastopnikov Klaus Kaiser.

Najpomembnejši del dogodka je bilo mreženje, na katerem so podjetniki sklepali nove »čezmejne« poslovne povezave in poznanstva.

Slovenci po svetu
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...