Robert Božič
Andrej Jerman
Helena Križnik
Ritem srca 2016 (foto: ARO)
Ritem srca 2016

VIDEO: Festival Ritem srca 2016

13.10.2016, 15:59

Radio Ognjišče že več let zapored pripravlja in vabi na Festival Ritem srca. Letošnji bo v četrtek, 13. oktobra 2016, v Športni dvorani Osnovne Šole Alojzija Šuštarja v Šentvidu v Ljubljani.

Vsebinsko bo razdeljen na dva dela, festivalskega in slavilnega.

V prvem delu se nam bo predstavilo deset ustvarjalcev z novimi skladbami, ki bodo hkrati izšle na festivalski zgoščenki. Z nami bodo že uveljavljena in nova ime slovenske sodobne krščanske glasbe: Alex Centa, Neža Pančur – Nessy, Borut Skočir, Dominik, Projekt Canta, Svetnik, Ingrid Müller Horvatič, Glasbena skupina Spes, Rebeka Prelesnik in Popkorn. Vse izvajalce predstavljamo v torkovih oddajah Ritem srca, ki so v programu Radia Ognjišče ob 22. uri.

Veseli smo, da bo v slavilnem delu z nami p. Branko Cestnik, ki bo z izbranimi besedami in blagoslovom dal večeru pomemben pečat. Zvenele bodo že uveljavljene pesmi domačih in tujih odrov, izvajali pa jih bodo glasbeniki, ki se bodo predstavili z novimi skladbami, ob spremljavi festivalskega bend, ki ga to leto sestavljajo: Matej Tekavčič (Gal Gjurin) – bas, Dorian Granda (Muff) – bobnim, Martin Lunder (Los ventilos) – kitara, Andrej Marinčič (Selecto) – klaviature.

Festival Ritem srca je namenjen prav vsem, ki želijo slišati nove skladbe z duhovno vsebino, slaviti Boga s petjem in plesom ali pa se preprosto medsebojno družiti v prijetnem koncertnem vzdušju. Zato v četrtek, 13. oktobra 2016, ob 19.30 vabljeni v telovadnico OŠ Alojzija Šuštarja zavoda v Šentvidu v Ljubljani.

Festival Ritem srca je z lansko in preteklimi izvedbami pokazal, da je duhovna ritmična glasba globoko ukoreninjena v srce slovenskega katoličana, da nagovarja širok krog ljudi: tiste, ki so v 60. letih preteklega stoletja prepevali prve pesmi ob kitari iz pesmarice Zapojmo bratje jezuita Franca Cerarja; tiste, ki so bili priča razcvetu skupin in solistov na pragu novega tisočletja in vse vmes: prišle so babice z vnučki, starši z otroki, sošolci in prijatelji s svojimi vrstniki. In ko na vprašanje, zakaj smo tu, gimnazijce odgovori: »Zato, da slavimo Boga!« je na dlani, da smo bili zbrani s pravim namenom.

Več na festivalski strani!

24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO) 24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO)

V ŽIVO: 24 ur molitve in posta za domovino

Tudi letos, ob 31. obletnici samostojne slovenske države, Slovenci doma in po svetu vnovič ustvarjamo verigo molitve in posta za domovino, tokrat pod geslom »Naj nas poveže molitev!«. Molitev bodo ...

Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin) Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin)

Ulice Rima napolnilo družinsko veselje

V Rimu se bo nocoj začelo 10. Svetovno srečanje družin. Do nedelje bo dva tisoč predstavnikov z vsega sveta prisluhnilo pričevanjem in iskalo odgovore na sodobne izzive družine. Vodilna misel bo: ...

Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

Kaj povzroči bolezen ALS?

Vzroki za nastanek ALS niso znani, hipotez pa je več. Še pred leti se je zdelo, da je vzrok lahko en sam. Danes smo skoraj prepričani, da je vzrokov več in da jih je pri posameznem bolniku lahko ...