Jože BartoljJože Bartolj
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
61 let mašništva Franceta Himmelreicha (foto: Svobodna Slovenija)
61 let mašništva Franceta Himmelreicha

61 let mašništva Franceta Himmelreicha

Slovenci po svetu | 01.09.2016, 15:13 Matjaž Merljak

V nedeljo, 31. julija 2016, je na župniji Señor de los Milagros, v mestu Moron, na zahodu buenosaireškega predmestja, potekala zahvalna sv. maša za dar 61. let zvestega služenja v duhovniškem poklicu našega g. župnika Franceta Himmelreicha. Z njim sta somaševala g. Robert Brest in g. Juan Jose Cencig.

K slavnosti se je zbralo res veliko število vernikov, osebnih prijateljev in faranov. Skupaj smo se zahvalili Bogu za dar dolgoletnega duhovniškega dela g. Franceta in tudi za njegovo pomoč v naši slovenski skupnosti, ki se zbira okoli Pristave v Castelarju.

Med sveto mašo smo prepevali argentinske in slovenske pesmi, posebno Marijine, ki so mu najljubše. Petje je vodila gospa Mojca Jelenc, na klavirju pa je spremljala gospa Anka Savelli Gaser.

Ob koncu je pozdravil Edvard Kenda in se, kot predsednik društva Slovenska Pristava zahvalil za ves trud in vse delo posvečeno naši skupnosti. Slavljenec se je zahvalil za voščila in izraženo priznanje. Sv. maša se je končala s tako priljubljeno pesmijo »Marija skoz' življenje«.

Potem smo ga še osebno pozdravili, mu čestitali in mu želeli obilo zdravja, vztrajnosti in zlasti Božjega blagoslova.

Hvala, dragi gospod France!

Vedno zvesti in iskreno hvaležni

tvoji farani.


Zbrani ob Francetu Himmelreichu
Zbrani ob Francetu Himmelreichu © Svobodna Slovenija

France Himmelreich 2016
France Himmelreich 2016 © Svobodna Slovenija

Slovenci po svetu
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Veselje do življenja je preplavilo ulice Kopra (photo: Robert Hlede) Veselje do življenja je preplavilo ulice Kopra (photo: Robert Hlede)

Urša Cankar Soares: Tega nismo pričakovali... #foto

Število udeležencev prvega Pohoda za življenje v Kopru je preseglo vsa pričakovanja. Na slavljenju življenja se je namreč zbralo kar tisoč ljudi vseh starosti, veliko mladih, starih staršev in ...

Ana in Andrej Mrak ter s. Meta Potočnik (photo: osebni arhiv) Ana in Andrej Mrak ter s. Meta Potočnik (photo: osebni arhiv)

Peter in Ana: Sva malce drugačna od drugih

Ob začetku novega šolskega leta so v pritličju Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani postavili na ogled razstavo fotografij lesenih izdelkov Andreja Mraka »Delo in srce za dušo in dom«. Andrej ...

Pristno veselje je radost, ki se zaveda resnosti življenja.  (photo: PixaBay) Pristno veselje je radost, ki se zaveda resnosti življenja.  (photo: PixaBay)

Pristno veselje za smiselno življenje

Kaj je v življenju najvažnejše? To je eno od osrednjih izhodišč v sklopu rednih oddaj s prof. dr. Jožetom Ramovšem za boljše sožitje med nami. V zadnjem septembrskem torkovem srečanju smo govorili ...