p. Lombardi s papežem (foto: Radio Vatikan)
p. Lombardi s papežem

P. Lombardi sklenil 10 letno delo v vatikanskem tiskovnem uradu

Svet | 01.08.2016, 10:51 Marjana Debevec

Desetletno delo na mestu direktorja tiskovnega urada Svetega sedeža danes zapušča p. Federico Lombardi. Nadomestil ga bo ameriški novinar dr. Greg Burke. Njegova namestnica bo španska novinarka dr. Paloma Garcia Ovejero. Oba sta laika.

P. Lombardi je sinoči še zadnjič spregovoril novinarjem in takole ocenil papeževo potovanje na Poljsko: "Mislim, da je bilo potovanje zelo uspešno, saj je zelo uspel svetovni dan mladih. Srečanje je namreč v polnosti odgovorilo na pričakovanja in sicer tako z vidika števila navzočih mladih, kot tudi zaradi ozračja, v katerem je dogodek potekal, pa tudi zaradi sporočila, ki ga je dal in sicer sporočila velikega zaupanja in upanja v prihodnost, v času, v katerem so takšna sporočila še posebej pomembna.

To je bila osrednja razsežnost papeževega potovanja. Bila pa sta še dva druga vidika, oba zelo pomembna: srečanje s poljskim narodom z obhajanjem 1050 obletnice krsta in obisk Auschwitza", je za Radio Vatikan na kratko papežev obisk komentiral dosedanji tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež