Štefan IskraŠtefan Iskra
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Logo SDM Krakov 2016

Cerkev na Slovenskem | 21.07.2016, 19:16

Mesto Krakov je nared za Svetovni dan mladih, poleg Križa je pomemben tudi logo srečanja, ta je sestavljen iz treh barv: modre, rdeče in rumene.

Omenjene barve se nanašajo na geslo srečanja mladih s papežem, ki se glasi: „Blagor usmiljenim, kajti usmiljenje bodo dosegli.“ (Mt 5,7). Logo ima sicer obliko države Poljske, znotraj katere je vrisan križ, ki predstavlja Jezusa Kristusa, središče svetovnega dneva mladih. Iz križa izvirajo žarki Božjega usmiljenja, ki so istih barv in videza kot so upodobljeni na sliki, znani pod imenom „Jezus, zaupam vate“. Le-to je na zahtevo Jezusa Kristusa samega naslikala poljska svetnica Favstina Kowalska.

Mesto Krakov je v logu zaznamovano s krogom, ki istočasno predstavlja mlade in ki je bil z istim pomenom že večkrat uporabljen tudi ob preteklih svetovnih dnevih mladih.

Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor) Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor)

Somaševanje jubilantov z nadškofom Cviklom

Na praznik apostola Tomaža je v mariborski stolnici potekalo slovesno somaševanje duhovnikov jubilantov. Somaševanje je vodil nadškof Alojzij Cvikl, ki se je z jubilanti zahvalil Bogu za dar ...

Novomašnika Matija Golob in Ambrož Brezovšek (photo: Rok Mihevc in Tatjana Splichal) Novomašnika Matija Golob in Ambrož Brezovšek (photo: Rok Mihevc in Tatjana Splichal)

Matija Golob in Ambrož Brezovšek obhajala novi maši

Župniji Šmartno pri Litiji in Vojnik sta te dni pravi izvir veselja za Cerkev v Sloveniji. Veselita se namreč novih maš, ki sta ju včeraj pela Matija Golob in Ambrož Brezovšek. »Eno je potrebno« ...

Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv) Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv)

Kulinarična mornarka

Tereza Poljanič je bila med prvimi, ki je pri nas vodila televizijske kulnarične oddaje, s katerimi je v našem prostoru začela širiti zavest o zdravi prehrani, kaj to sploh je in kako pripravljati ...