Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Tanja DominkoTanja Dominko
Svetišče Božjega usmiljenja (foto: Radio Vatikan)
Svetišče Božjega usmiljenja

Papež obiskal svetišče Božjega usmiljenja, spovedal 8 mladih

Cerkev po svetu | 30.07.2016, 13:22 Marta Jerebič

Papež Frančišek je dopoldne obiskal mestno četrt Łagiewniki na jugu Krakova, od koder se je začela širiti pobožnost Božjega usmiljenja.

Tam se namreč nahaja svetišče Božjega usmiljenja – majhna cerkev znotraj ženskega samostana, kjer hranijo relikvije sv. Favstine Kowalske. Pozdravil in blagoslovil je redovnice, nato pa je odšel v baziliko Božjega usmiljenja, ki jo je med svojim zadnjim obiskom Poljske leta 2002 posvetil Janez Pavel II.

Frančišek je stopil skozi sveta vrata in spovedal 8 ljudi, 5 fantov, dve dekleti in enega duhovnika, v italijanskem, španskem in francoskem jeziku. Prav travnik pred baziliko Božjega usmiljenja je bil med svetovnim dnevom mladih namenjen spovedovanju.

Papež spovedal 8 mladih
Papež spovedal 8 mladih © Radio Vatikan

 

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...