Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Zastava Slovenije (foto: ARO)
Zastava Slovenije

Devetdnevnica pred 25. junijem

Slovenija | 16.06.2016, 09:13 Matjaž Merljak

Danes začenjamo programsko in molitveno devetdnevnico pred dnevom državnosti. Vsak dan bomo s krajšimi prispevki osvetljevali pomen 25. obletnice slovenske samostojnosti, z molitvijo pa bomo prosili za Božji blagoslov naši državi.

Ob 5.00 bo pred Najsvetejšim rožni venec, ki ga bo molil nadškof Uran. Povabljeni, da se pridružimo molivcem - iniciativni skupini za za post in domovini

Ob 12.00 bo molitev litanij "vseh" svetnikov - zavetnikov slovenski župnij. Obakrat bomo molitev neposredno prenašali v našem programu.

Gl. urednik msgr. Franci Trstenjak je zapisal: "Prepričan, sem, da bomo naše poslušalce (redne, občasne, naključne) z našim programom med 16. in 25. junijem spodbudili k praznovanju in zavedanju, da je neizmerno velika vrednota imeti svojo, lastno državo."

Od danes naprej bo v našem programu samo slovenska glasba, glasba, ki je izpoved slovenske duše.

V teh desetih dneh bomo ustvarjali program, ki bo pomagal k razumevanju, da država niso samo politiki in njihovi morebitni prepiri, ampak smo vsi državljani, ki se želimo in hočemo z vsakim pogovarjati in graditi skupno družbo, v kateri bo vsak sprejet in ljubljen.

Naj se vsakega izmed nas srce napolni s ponosom, da je Slovenka, Slovenec, ker potem bodo tudi izgovorjene prave besede, ki se bodo dotikale src, duše in duha.

V petek, 24. junija 2016, bomo iz ljubljanske stolnice prenašali molitev za domovino in ob 16.00 sveto mašo, ki jo bo ob somaševanju škofov in duhovnikov daroval predsednik škfovske konference škof Andrej Glavan.

Ob 20. uri bomo začeli praznični program ob 25-letnici naše domovine. Vse tja do 4h zjutraj boste lahko poslušali prispevke, ki so jih voditelji pripravili prav za to priložnost. Tako bodo znami znani domači glasbeniki, umetniki, novinarji, publicisti, ki bodo prispevali misli o slovenski državi. Prav tako bomo pred mikrofon povabili novomašnike, ki so bili posvečeni med vojno za samostojno Slovenijo leta 1991 in tiste, ki so samostojnost ubranili z orožjem. Vse skupaj bomo začinili še z razmislekom o lepotah naše domovine, kratkimi ugankami in seveda slovensko glasbo. Praznujmo skupaj!

Slovenija, Radijski utrip, Oddaje
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...