Štefan IskraŠtefan Iskra
Aleš KarbaAleš Karba
Petra StoparPetra Stopar

Papež: Jaz molim za vas in vi molite zame!

Svet | 07.07.2016, 13:21 Marjana Debevec

Papež Frančišek je v današnjem tvitu v devetih jezikih zapisal: Julija ne bo posebnih avdienc, vendar ne bom nehal moliti za vas. In vi, prosim vas, molite zame!.

Spomnimo, da so julija predvideni le papeževi nedeljski opoldanski nagovori. Konec meseca pa se bo sveti oče odpravil na Poljsko, kjer bo potekal svetovni dan mladih. Obiskal bo Krakov, Čenstohovo in Auschwitz.

Avgusta bo Frančišek znova imel sredine splošne avdience, že 4. avgusta pa bo obiskal Porciunokolo in sicer ob 800. obletnici asiškega odpustka, ki jo obhajamo ravno v letu usmiljenja.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...