Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Marjana DebevecMarjana Debevec
Borut Pahor in nuncij Juliusz Janusz (foto: Urad predsednika republike)
Borut Pahor in nuncij Juliusz Janusz

Pahor in nuncij o 25. obletnici slovenske samostojnosti in morebitnem papeževem obisku

Slovenija | 02.06.2016, 13:33 Marta Jerebič

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes na povabilo apostolskega nuncija Svetega sedeža v Republiki Sloveniji Juliusza Janusza obiskal prostore Apostolske nunciature v Ljubljani.

Predsednik republike in nuncij sta govorila o odnosih med Republiko Slovenijo in Svetim sedežem v luči 25. obletnice slovenske samostojnosti in s tem povezani verjetni udeležbi nekdanjega vatikanskega državnega tajnika Angela Sodana na proslavi ob dnevu državnosti, ki bo 24. junija v Ljubljani.

Sogovornika sta govorila tudi o morebitnem obisku papeža Frančiška, v letošnjem ali prihodnjem letu, so še sporočili iz urada predsednika republike.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Papež in Sveti sedež
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...