Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Franci Donko (foto: Tanja Dominko)
Franci Donko

Donko opozoril na širjenje strahu pred kristjani

Slovenija | 01.06.2016, 16:46

Skupina podpornikov splava je vložila kazensko ovadbo proti spletnemu portalu 24kul.si. Prepričani so, da je ta napadel politično in etično prepričanje ljudi, ki se zavzemajo za spoštovanje 55. člena slovenske ustave. V uredništvu spletnega portala menijo, da so kazensko preganjani, ker se zavzemajo za življenje nerojenih deklic in dečkov. V odzivu so opozorili, da je to skregano s pametjo. Oglasil se je tudi socialni delavec Franci Donko, ki je pred časom prejel anonimno pismo študentke ljubljanske fakultete za socialno delo o tem, kako njene profesorice podpirajo protidružinsko politiko trenutne oblasti.

Skupino podpornikov splava je prizadel članek, ki našteva člane abortivnega lobija v Sloveniji. Imenovani v članku so pred tem podpisali peticijo proti Zavodu Božji otroci, ki je znotraj pobude Štirideset dni za življenje pripravil molitev za življenje nerojenih otrok pred ljubljansko porodnišnico. Skupina podpornikov splava je zahtevala prepoved molitve, saj naj bi šlo za dejanje, ki je v nasprotju s členom slovenske ustave, ki govori o tem, da je odločanje o rojstvu otrok svobodno. A Donko je poudaril, da ta člen pravzaprav spodbuja k rojstvu otrok in ga nikakor ni mogoče razlagati kot pravico do splava. Hkrati je opozoril na strah pred kristjani, posebej tistimi, ki v javnosti širijo veselje do družinskega življenja ter spoštovanje do življenja od spočetja do naravne smrti. Potiskanje kristjanov na obrobje in vero v skrito zasebnost vidi kot prioriteto protidružinskih aktivistov. A to je, kot je dodal, v nasprotju z demokratičnimi standardi in slovensko ustavo, ki zagotavlja pravico do izražanja in združevanja ne glede na nazorska in verska prepričanja. Kazensko ovadbo proti spletnemu portalu 24kul.si, ki jo po njegovih besedah spodbuja zakon o varstvu pred diskriminacijo, Donko razume kot zastraševanje nasprotnikov. Skrbi ga, da levičarski in homoseksualni aktivisti zasedajo ključne položaje v družbi, zato se jim civilna družba ne zmore učinkovito upirati. V tem smislu pozdravlja Gibanje za otroke in družine, ki želi zavzemati za pravice najšibkejših tudi v politiki.

Slovenija, Politika
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...