Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Oratorij je šola, ki uči za življenje. (foto: Rok Mihevc)
Oratorij je šola, ki uči za življenje.

Pester konec tedna za oratorijske animatorje

| 13.05.2016, 15:45 Petra Stopar

Združenje animatorjev oratorija Ljubljana jutri, 14. maja, v prostorih župnije Kranj-Šmartin pripravlja prvi del delavnic o katehezah. Projekt »Skatehezajmo se« vabi k udeležbi vse oratorijske voditelje, katehete in animatorje.

Letošnji poudarek bo temeljil na tem, da je bistvo kateheze izkušnja Boga. Animatorji slednje otrokom sicer ne morejo dati, lahko pa pričujejo o svoji izkušnji, so zapisali v Združenju animatorjev oratorija Ljubljana. Predaval bo salezijanec Boštjan Jamnik, sledile bodo pogovorne delavnice. Dogodek se v župnijskih prostorih Kranj-Šmartin začne v soboto, 14. maja ob 9. uri, sicer pa bo potekal tudi prihodnjo soboto, 21. maja, ob istih urah na Rakovniku v Ljubljani.

Združenje animatorjev oratorija Novo mesto pa jutri zvečer v Zavodu Friderika Ireneja Baraga pripravlja okroglo mizo o beguncih »Samarijan na delu«. Osredotočili se bodo na odnos do beguncev kot ljudi z določeno zgodovino in kulturo, ali sami lahko utrdimo svojo identiteto z njihovo pomočjo ter razmislekom o tem, kako se kot navadni ljudje lahko vključimo v njihovo integracijo. Udeležence bosta med drugimi nagovorila Sirec in duhovnik iz Nemčije, ki vrsto let dela z begunci.

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...