Blaž Lesnik
Boštjan Smole
Andrej Šinko
br. Milan Kvas (foto: Alen Salihović)
br. Milan Kvas

VIDEO: Relikvije sv. p. Pija na Ptuju: Biti v odnosu z Bogom!

18.03.2016, 13:44

Šesti dan radijskega misijona je v znamenju papeževe pobude 24 ur za Gospoda, torej poleg spovedovanja tudi 24 urne molitve pred Najsvetejšim. V več cerkvah po Sloveniji je spoved možna od jutra do večera, ponekod pa tudi ponoči. V ljubljanski stolnici je ta pobuda povezana s svetoletnim romanjem mož in fantov. Molitev so začeli danes ob 9. uri, sklenili pa jo bodo jutri ob 9. uri s sveto mašo, ki jo bo daroval nadškof Stanislav Zore.

Sicer pa se je v sklopu radijskega misijona relikvija p. Pija danes ustavila v kapucinski in župnijski cerkvi sv. Ožbalta na Ptuju, od koder smo opoldne prenašali sveto mašo. Somaševanje je vodil br. Milan Kvas, ki je v pridigi med drugim spregovoril o odnosu z Jezusom.

"Vedno znova, vsak dan znova bi si morali prizadevati postavljati odnos z njim in postavljati ta odnos pred vse drugo v našem življenju. Le tako bomo lahko še naprej deležni njegovega navdiha, njegove moči in njegovih milosti. Potem se bomo lahko, kadar bo naša vera na preizkušnji, odzvali z edino stvarjo, ki lahko prepriča dvomeče srce: z Jezusovo ljubeznijo. Ko bodo drugi v naših besedah in dejanjih videli Kristusa, jih bo to pritegnilo k Njemu in spoznali bodo, da je On odgovor, ki ga v svojem življenju iščejo."

Papeški pridigar p. Raniero Cantalamessa bo v današnjem šestem in zadnjem misijonskem nagovoru razmišljal o Svetem Duhu in usmiljenju. Nato bo priložnost za telefonski pogovor z br. Jurijem Štravsom. Molitev rožnega venca iz radijske kapele bodo vodile Marijine sestre čudodelne svetinje.

Zbrani v cerkvi
Zbrani v cerkvi © Alen Salihović

Ob 21. uri bo sledila ponovitev nagovora p. Cantalamesse in predstavitve sv. p. Pija, ki jo je pripravil br. Stane Bešter.

Vabljeni k poslušanju in sodelovanju!

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Radijski misijon

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc) Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc)

Novinarji in resnica, izkušnja dr. Jožeta Možine

Na god zavetnika novinarjev, sv. Frančiška Saleškega, se katoliški novinarji še posebej zavemo, kako pomembno je javnosti posredovati resnico. A žal imajo nekateri novinarji s tem težave, saj so ...

Janez Janša (photo: Rok Mihevc) Janez Janša (photo: Rok Mihevc)

Znano je ime novega mandatarja: Samo DaniJanša

Volitve so pred vrati in o tej temi bomo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, gotovo do njih še velikokrat spregovorili. Tokrat smo trenutno aktualno politično stanje pokomentirali s p. ...