Slavi Košir
Jakob Čuk
Helena Križnik
br. Milan Kvas (foto: Alen Salihović)
br. Milan Kvas

VIDEO: Relikvije sv. p. Pija na Ptuju: Biti v odnosu z Bogom!

18.03.2016, 13:44

Šesti dan radijskega misijona je v znamenju papeževe pobude 24 ur za Gospoda, torej poleg spovedovanja tudi 24 urne molitve pred Najsvetejšim. V več cerkvah po Sloveniji je spoved možna od jutra do večera, ponekod pa tudi ponoči. V ljubljanski stolnici je ta pobuda povezana s svetoletnim romanjem mož in fantov. Molitev so začeli danes ob 9. uri, sklenili pa jo bodo jutri ob 9. uri s sveto mašo, ki jo bo daroval nadškof Stanislav Zore.

Sicer pa se je v sklopu radijskega misijona relikvija p. Pija danes ustavila v kapucinski in župnijski cerkvi sv. Ožbalta na Ptuju, od koder smo opoldne prenašali sveto mašo. Somaševanje je vodil br. Milan Kvas, ki je v pridigi med drugim spregovoril o odnosu z Jezusom.

"Vedno znova, vsak dan znova bi si morali prizadevati postavljati odnos z njim in postavljati ta odnos pred vse drugo v našem življenju. Le tako bomo lahko še naprej deležni njegovega navdiha, njegove moči in njegovih milosti. Potem se bomo lahko, kadar bo naša vera na preizkušnji, odzvali z edino stvarjo, ki lahko prepriča dvomeče srce: z Jezusovo ljubeznijo. Ko bodo drugi v naših besedah in dejanjih videli Kristusa, jih bo to pritegnilo k Njemu in spoznali bodo, da je On odgovor, ki ga v svojem življenju iščejo."

Papeški pridigar p. Raniero Cantalamessa bo v današnjem šestem in zadnjem misijonskem nagovoru razmišljal o Svetem Duhu in usmiljenju. Nato bo priložnost za telefonski pogovor z br. Jurijem Štravsom. Molitev rožnega venca iz radijske kapele bodo vodile Marijine sestre čudodelne svetinje.

Zbrani v cerkvi
Zbrani v cerkvi © Alen Salihović

Ob 21. uri bo sledila ponovitev nagovora p. Cantalamesse in predstavitve sv. p. Pija, ki jo je pripravil br. Stane Bešter.

Vabljeni k poslušanju in sodelovanju!

Rok Gregorčič, Tadej Pagon, Janez Pavel Šuštar, Janez Meglen (photo: Rok Mihevc) Rok Gregorčič, Tadej Pagon, Janez Pavel Šuštar, Janez Meglen (photo: Rok Mihevc)

Cerkev v Sloveniji dobila štiri nove duhovnike

»Vsak nov duhovnik je za Cerkev vir veselja in znamenje upanja, da nam Gospod daje duhovnih poklicev in da so še tisti, ki slišijo Božje povabilo in nanj odgovorijo,« pravi predsednik Slovenske ...

Nuncij Jean-Marie Speich (photo: Rok Mihevc) Nuncij Jean-Marie Speich (photo: Rok Mihevc)

Nuncij Speich: Slovenija je presegla samo sebe

Apostolski nuncij Jean Marie Speich je ob 30-letnici vzpostavitve diplomatskih odnosov med Svetim sedežem in Republiko Slovenijo sinoči sprejel diplomatski zbor, predstavnike države, Cerkva in ...

Novi predsednik vlade Robert Golob (photo: Nebojša Tejić, STA) Novi predsednik vlade Robert Golob (photo: Nebojša Tejić, STA)

Golobov kalifat

Težko sem prebiral knjigo, ki opisuje trpljenje maloštevilnih kristjanov v Iraku, Siriji in okolici. Težko pa zato, ker je bilo mučno brati opis mučenj. Najprej so zahtevali, da so kristjani ...

Novomašniki 2022 (photo: Rok Mihevc) Novomašniki 2022 (photo: Rok Mihevc)

To so letošnji novomašniki

V Sloveniji imamo letos štiri novomašnike, trije so iz ljubljanske nadškofije, eden pa iz novomeške škofije. To so: Janez Pavel Šuštar, Rok Gregorčič, Tadej Pagon in Janez Meglen. Kako so slišali ...