br. Marko Senica (foto: Izidor Šček)
br. Marko Senica

VIDEO: Br. Marko Senica: Bog nas ima tako rad, da kar boli!

Radijski misijon | 16.03.2016, 13:42

Četrti dan radijskega misijona se je relikvija p. Pija ustavila v kapucinski cerkvi v Krškem, od koder smo opoldne prenašali sveto mašo. Somaševanje je vodil br. Marko Senica.

"Jezus nas ima tako rad, da ga boli. Šel je na križ. In ko bi ta trenutek začutili, kako zelo nas ima rad, bi umrli od veselja. Naše telo tega ne bi preneslo. Povabim vas k temu razmišljanju, da nas ima Bog tako rad, da to kar boli. Velikokrat tudi v človeškem življenju boli. Že mama, ki rojeva, jo boli. Ampak to rojevanje je pot svetosti, je pot ljubezni. In koliko dejanj v našem življenju je povezano z bolečino, s trpljenjem, s premagovanjem. Ampak samo tako lahko pridemo do sadu ljubezni. Ob sebičnosti to seveda ni možno."

Vabljeni, da pridigi prisluhnete v posnetku, prav kmalu pa bo na voljo tudi video.

Papeški pridigar p. Raniero Cantalamessa bo v današnjem misijonskem nagovoru govoril o pripravi na zakrament sprave. Njegovemu razmišljanju boste lahko prisluhnili popoldne ob 17.00 ali v ponovitvi zvečer ob 21.00.

Zbrani v Krškem
Zbrani v Krškem © Izidor Šček

Za duhovni pogovor bo danes na številki 01 29 27 535 med 18. in 20. uro na voljo br. Mitja Ponikvar, molitev rožnega venca iz radijske kapele ob 20. uri pa bodo nocoj vodile šolske sestre de Notre Dame. Ob 21. uri bo sledila ponovitev nagovora p. Cantalamesse in predstavitve sv. Lovrenca Brindiškega, ki jo je pripravil br. Klemen Verdev.

Češčenje relikvij sv. p. Pija
Češčenje relikvij sv. p. Pija © Izidor Šček

Radijski misijon