Papež nagovarja udeležence kongresa Papeške akademije za življenje (foto: Radio Vatikan)
Papež nagovarja udeležence kongresa Papeške akademije za življenje

Papež znova opozoril pred ideološko kolonizacijo

Svet | 03.03.2016, 13:33 Marjana Debevec

Papež Frančišek se je znova odločno zavzel za zaščito življenja. V nagovoru udeležencem zasedanja Papeške akademije za življenje je poudaril, da je sodobni človek greh večkrat zamenjal s krepostjo.

»Želel bi ponoviti to, kar sem že večkrat rekel: pozorni moramo biti na nove oblike ideološke kolonizacije, ki se v človekov misel, tudi krščansko, pritihotapijo v obliki kreposti, modernosti, novih stališč, vendar pa so kolonizacije, ki jemljejo ideološko svobodo, saj se bojijo takšne resničnosti, kot jo je ustvaril Bog«, je dejal Frančišek.

Po njegovih besedah je to posledica otrdelosti srca, ki je usmerjeno v sebičnost, kar pa je težko spremeniti. Danes imamo mnoge tehnične pripomočke, s katerimi lahko podpremo življenje v najbolj krhkih okoliščinah, pogosto pa nam manjka človečnosti. Tisti, ki so prizadevajo za zaščito življenja, pa naj bi pokazali predvsem na njegovo lepoto, je še dejal Frančišek.

Svet, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay) Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay)

Kriza učiteljstva kaže krizo smisla

Evropa ne ve, bi šla naprej - v tem kar si je zgradila v zadnjih štirih tisoč letih, ali bi se vsula same vase, proti vsemu - od evtanazije do uničevanja družine, je izrekel prof. dr. Jože Ramovš, ...