Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Pust veselih ust (foto: Rok Mihevc)
Pust veselih ust

Pustna sobotna iskrica predstavlja muzikantke!

Madagaskar_2015 | 05.02.2016, 11:30 Jure Sešek

Namen letošnje Pustne sobotne iskrice ste v naših dosedanjih objavah lahko že spoznali. Zato bi vam radi, dan pred pustnim plesom z dobrim namenom, predstavili nastopajoče, ki nas bodo zabavali z glasbo in skrbeli, da bo pustni ples res ples! Z nami bosta Romana Krajnčan in Ansambel Skrivnost.

Romana Krajnčan se z glasbo ukvarja že od rosnih let. Sodelovala je z različnimi ansambli: Sibila, 12. Nadstropje, Kranjski Dixiland Band, in v očetovem ansamblu Rž. Leta 1989 je posnela prvo kaseto za otroke z naslovom Romana in Bolhobend. Sledilo je še 14 kaset in zgoščenk, šest muzikalov in glasbeno plesnih predstav. Izdala je nekaj knjig, ki prinašajo pesmi za otroke, slikanico z zgoščenko pesmi Ferija Lainščka, bila urednica glasbenih strani v Cicibanu in avtorica ter voditeljica otroške oddaje na Radiu Kranj.

Romana je rada pisana
Romana je rada pisana © Osebni arhiv

Za svoje delo je Romana Krajnčan prejela več glasbenih nagrad. Pri vsakem glasbenem projektu za otroke je sodelovala s priznanimi slovenskimi pesniki, katerih besedila je praviloma uglasbil njen soprog Lojze Krajnčan. Veseli smo, da z Romano že vrsto let plodno sodelujemo, radi se spominjamo njenih nastopov na Pustni sobotni iskrici doslej in veseli smo, da je letos znova prikimala našemu vabilu. Romana Krajnčan ustvarja tudi na področju šansona in muzikala.

Romana in Lojze Krajnčan
Romana in Lojze Krajnčan © Osebni arhiv

Če bomo letos na eni strani gostili uveljavljeno ime, pa za drugo polovico zabave velja, da so dekleta na začetku svoje glasbene poti. Z nami bo Ansambel Skrivnost. Štiri mlada dekleta prihajajo iz okolice Lukovice. Skupaj vadijo in igrajo od junija 2012. Povezujeta jih želja in veselje do prepevanja in ustvarjanja glasbe. Ana, Ema in Kristina so sestre, v katerih se je pred leti rodila želja „imeti ansambel“. Danes je z njimi Sonja, ki s svojo harmoniko poskrbi, da iz vsakega nastopa nastane veselje.

Ansambel Skrivnost
Ansambel Skrivnost © osebni arhiv

Ansambel Skrivnost rad nastopa ob različnih priložnostih. Morda ste na njihovo glasbo že zaplesali na kakem praznovanju, okrogli obletnici. Z veseljem nastopajo na dobrodelnih koncertih, saj se zavedajo, da je nekaj najlepšega s svojim talentom in tistim, kar najraje počnejo osrečevati druge. Hvaležne so za podporo staršev, ki so jo deležne vse od začetka poti, tudi njihove glasbene korenine so skrite v rodu pred njimi. Prvič so se postavile na ogled in v poslušanje v televizijski oddaji Raketa, kjer so s svojim nastopom vzbudile zanimanje ljubiteljev narodnozabavne glasbe. Na Pustni sobotni iskrici bo Ansambel Skrivnost nastopil tudi s pesmimi za otroke in venčki, ki bodo maškare vabili na ples!

Skrivnost! Uganete katere tri so sestre?
Skrivnost! Uganete katere tri so sestre? © Osebni arhiv

Pokroviteljica Pustne sobotne iskrice je Pivovarna Union, krofe za dober namen bo daroval Mercator, maškare pa bodo lahko grizljale tudi Chio chips.

Madagaskar_2015
Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay) Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay)

Kriza učiteljstva kaže krizo smisla

Evropa ne ve, bi šla naprej - v tem kar si je zgradila v zadnjih štirih tisoč letih, ali bi se vsula same vase, proti vsemu - od evtanazije do uničevanja družine, je izrekel prof. dr. Jože Ramovš, ...