Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup

Informativa - Sejem izobraževanja in poklicev

Slovenija | 22.01.2016, 14:24 Nataša Ličen

Na Gospodarskem razstavišču se že osmo leto zapored odvija Informativa, dvodnevno sejemsko dogajanje o izobraževanju in poklicih. Informativa enkrat na leto, pred informativnimi dnevi, na enem mestu ponuja več kot dvesto izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji ter v tujini - od srednjih šol do visokošolskih in podiplomskih programov, dodatnega izobraževanja in usposabljanja, jezikovnih tečajev, vseživljenjskega učenja itd. vsako leto sejem obišče več kot petnajst tisoč obiskovalcev. Tudi radio Ognjišče. Pripravili smo več oglašanja v program petkovega dopoldneva, pripravljamo pa tudi Dijaško oddajo.

Hkrati obiskovalcem ponuja informacije o poklicih in druge pomembne informacije, povezane z izobraževanjem. Od tega, kateri poklici obetajo, kje in kako pridobiti štipendijo, kako urediti bivanje v času šolanja, katera podjetja nudijo prakse in katera (prve) zaposlitve, kako študirati ali se zaposliti v tujini ipd. Informativa tako na enem mestu ponuja veliko več informacij, kot jih lahko posameznik zbere samo z obiskom informativnega dne. Zato je odlična uvodna postaja pri načrtovanju nadaljnjega izobraževanja ter poklicne in karierne poti.

Informativa
Informativa © informativa.si

Ob obisku lahko obiskovalci zberejo informacijo o izobraževalnih programih in druge, zanje pomembne informacije, zbrano med seboj primerjajo in se nato lažje odločijo, katero izobraževalno institucijo obiskati v času informativnih dni in kam nato oddati svojo prijavnico za vpis oziroma katero izobraževanje priporočiti, če jih kdo vpraša za nasvet ali usmeritev.

Vstop na Informativo in Poslovno Informativo je brezplačen.

Več na www.informativa.si in www.informativa.si/poslovnainfo.

Informativa
Informativa © informativa.si

Slovenija
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...