Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Ritem srca (foto: Rok Mihevc)
Ritem srca

Ritem srca – oddaja o sodobni krščanski glasbi

| 06.01.2016, 15:28 Mateja Feltrin Novljan

Programska shema Radia Ognjišče je od novega leta bogatejša za oddajo o sodobni krščanski glasbi Ritem srca. Tako se imenuje tudi naš festival, ki ga bomo jeseni pripravili tretjič. Z oddajami pa želimo zapolniti praznino, ki nastane med enim in drugim festivalom. Namen oddaje je povezovati vse ustvarjalce tovrstne glasbe, ki je na našem radiu največkrat predvajana zvrst. Oddajo lahko slišite vsak torek ob 22. uri.

Z oddajo Ritem srca želimo spodbuditi mlade ustvarjalce in k ponovnemu ustvarjanju povabiti tiste, ki so bili pred leti že zelo dejavni. Vabimo tudi vse, ki pripravljate koncerte, slavilne večere, da nam sporočite na ritem.srca@ognjisce.si in mi bomo sporočili še drugim.

Del oddaje bo pripravlja Tadej Vinidš, ki nas bo seznanil z bogato bero glasbe, ki nastaja v tujini. Tam je sodobna krčanska glasba močno zastopana v različnih glasbenih zvrsteh in z njimi se bomo spogledovali tudi mi.

Prva oddaja je svoje mesto našla v tretjem svetem večeru, zato je v njej zvenela božična glasba. Posnetek oddaje najdete tudi na spletni strani Ritem srca, tujo sodobno krščasnko glasbo pa na strani PrepihMedia.

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...