Jure SešekJure Sešek
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Podprimo Italijo v zaščiti družine

| 08.01.2016, 14:10 Marjana Debevec

V Italiji se pripravljajo na sprejem podobnega zakona, kot smo ga Slovenci zavrnili na referendumu. 26. januarja bodo o njem odločali v parlamentu, do takrat pa potekajo soočenja, razprave in molitev. Pri tem jih lahko podpremo tudi Slovenci.

Tudi v Italiji so se pridružili našim molitvam za uspeh referenduma. Zdaj smo na vrsti mi, da se pridružimo njim. Lahko se povežemo z njimi v molitvi rožnega venca, postu, darovanju. Za zaščito družine tudi v Italiji lahko prosimo pri mašah, molimo v molitvenih skupinah, v družini, s prijatelji.

V Italiji so organizirali tudi neprekinjeno molitev z naslovom: Ura straže. Naslov spletne strani je: www.unoradiguardia.it/. Pridružimo se jim tako, da vpišemo svojo izbrano uro molitve in poleg svojega imena zapišemo Slovenija. To bo dvignilo njihovo vero, saj bodo vedeli, da v boju niso sami. Spomnimo se, koliko nam je pred referendumom pomenila vsaka dodatna molitev! Kristjani vsega sveta se tako združujemo, so zapisali v povabilu.

O Sloveniji pa so dodali: „Kot primer imamo poleg sosedo Slovenijo, ki je na referendumu v nedeljo, 20. decembra 2015 zavrnila že marca v parlamentu sprejet zakon, ki je omogočal poroke istospolnih oseb ter posvojitev otrok z njihove strani. Zmaga je gotovo sad zavzetega truda ljudi, ki so se množično in vztrajno povezovali in delili informacije. Kot pa so nam povedali mnogi Slovenci, je k zmagi doprinesla tudi organizirana in neprekinjena molitev“. Zdaj so torej na vrsti Italijani, mi pa imamo možnost, da jih podpremo.

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...