Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup

Ko mesto pripoveduje zgodbe

| 22.12.2015, 16:15 Mateja Feltrin Novljan

Slovenska mesta v adventnem času krasijo praznične luči in preganjano temne misli in temo decembra. V petkovem večeru smo se tudi mi sprehodili po praznični Ljubljani. Vodili so nas trije vodniki, ki tako domačim kot tujim turistom pripoveduje zgodbe o ljudeh, glasbi, dogodkih in stavbah, ki že stoletja spremljajo utrip mesta.

Ljubljana je prijazna in lepa v vseh letnih čas, prav ti ji dajejo poseben čar. Mesto je prevzelo tudi Alenko Sršen, Meto Prinčič in Tomaža Zavrla, zato so se zbrali pod imenom Ljubljana Guides in pripravili prijeten program, v katerem spoznate glavne znamenitosti mesta in tudi skrite kotičke. Na sprehodu vam pripovedujejo zgodbe o možeh in ženah, ki so soustvarjali zgodovino in vas na koncu povabijo na plovbo po Ljubljanici.

Na ladjici za romantično vzdušje poskrbi violinist Bruno, oči se spočijejo ob pogledu na lepo okrašeno mesto, ne pustijo pa vas niti lačnih in žejnih. Če želite praznično Ljubljano doživeti drugače, potem obiščite spletno stran www.ljubljanaguides.com in se prepustite prijaznim ljudem in zgodbam.

Po prestolnici vas bodo vodili Tomaž, Meta in Alenka
Po prestolnici vas bodo vodili Tomaž, Meta in Alenka © ARO

Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...