Slavi Košir
Jakob Čuk
Tanja Dominko

Sklenili 5. mini počitnice Radia Ognjišče

13.12.2015, 13:05 Marta Jerebič

Tako kot smo v petek začeli 5. mini radijske počitnice v Zdravilišču Radenci, smo jih danes tudi končali - s sveto mašo. Le da smo tokrat odšli v župnijsko cerkev sv. Cirila in Metoda v Radencih.

Letos se je na radijskih mini počitnicah zbralo 320 ljudi, kar je največ doslej. Od tega je bilo približno 20 odstotkov takih, ki so se takega dogodka udeležili prvič. 

Potem ko so nekateri po zajtrku za kratek čas skočili še v bazene, smo se odpravili v bližnjo župnijsko cerkev k maši. 

Glavni in odgovorni urednik Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak je v pridigi na današnjo 3. adventno nedeljo spregovoril o tem, kako nas današnja Božja beseda vabi k veselju in kako moramo to veselje deliti z drugimi. V sodobni potrošniški družbi si moramo prizadevati, da čas pred božičem ne bomo preživeli le kot zunanje praznovanje, ampak v pripravi svojega srca za Jezusa, v odstranjevanju slabega in zla. V to duhovno prizadevanje pa je treba vložiti veliko napora. Potruditi se je treba, da bomo deležni Božjega usmiljenja. A kako? Gospod nam najprej sporoča, naj ne omagujemo, saj nam Bog s svojo milostjo pomaga pri spreobrnjenju. Če bi v vsakem človeku bila želja, da se popravimo, se poboljšamo, sprejmemo Jezusa, potem bi bila naša družba boljša, je poudaril msgr. Trstenjak in dodal, da si mora vsakdo reči:"Jaz se moram spremeniti. Jaz moram pomesti pred svojim pragom." Ob vsem tem pa je treba predvsem moliti za milost spreobrnjenja.

Počitnikarji skočili na kratek obisk na Madagaskar

V nabito polni dvorani Zdravilišča Radenci smo sinoči prisluhnili potopisu z Madagaskarja. Izidor Šček, ki se je od 23. septembra do 14. oktobra skupaj s sodelavcema Juretom Seškom in Markom Zupanom potepal po Madagaskarju, nas je s slikami in videoposnetki popeljal v svet Afrike, njihovo mišljenje, ki ga pogosto ne razumemo. Tudi sam se je spraševal, ali jim ima zaradi njihovega načina življenja in mišljenja smisel pomagati prek misijonov. A ko si pred oči naslika vedno nasmejane afriške obraze in otroke vsepovsod, pravi, da ja, vredno je pomagati. Tudi mi smo lahko videli, kaj vse naši misijonarji naredijo s pomočjo Slovencev in Slovenk. 

Počitnikarje pa je najbolj presenetila fotografija in videoposnetki ene od državnih cest na Madagaskarju.

Državna cesta št. 12 Madagaskar
Državna cesta št. 12 Madagaskar © Izidor Šček

A naši sodelavci se niso samo potepali. Na prošnjo slovenskega misijonarja Janeza Krmelja in v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije so obnovili, popravili in posodobili škofijski radio Rakama.

Več o njihovih dogodivščinah med si lahko preberete na tej povezavi.


Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Radijske počitnice

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Državni zbor (photo: Rok Mihevc) Državni zbor (photo: Rok Mihevc)

Čakš o »visečih« glasovih v državnem zboru

Prihodnji teden bo politično zelo pester. Poslanci bodo glasovali o razrešitvi predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča in tudi o ustavni obtožbi predsednika vlade Janeza Janše. Nas, pri katerem ...

Rajko Štefanič (photo: Milan Skledar ) Rajko Štefanič (photo: Milan Skledar )

Poslovil se je Rajko Štefanič (1947 - 2021)

V dopolnjenem 75. letu se je po hudi bolezni poslovil Rajko Štefanič, kmet in gostilničar iz Zupančičevega hrama v Dragatušu, dolgoletni predsednik Zveze lastnikov gozdov Slovenije, ki si je ...