Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Rok MihevcRok Mihevc

Radijski počitnikarji so zažlindrali

Radijske počitnice | 12.12.2015, 10:38 Marta Jerebič

Za nami sta petkova in sobotna maša, koncert in predavanje zdravnice Barbare Hrovatin.

Po sinočnji večerni maši, pri kateri je glavni in odgovorni urednik msgr. Franci Trstenjak spregovoril o letu usmiljenja, ki smo ga začeli 8. decembra, smo zažlindrali. Kaj to pomeni? To lahko razberete iz slik - pomeni pa zabavo ob Ansamblu Roka Žlindre. Včeraj smo tako popoldne najprej 'očistili' telo v bazenih Zdravilišča Radenci, nato smo nahranili duha pri maši ter potem znova tudi z žlindranjem. Na koncu koncerta smo dejansko razgibali tudi telo. 

Sicer pa je med pridigo sinoči msgr. Trstenjak še poudaril, da naj bo jubilejno leto za vsakega čas zavestnega prihajanja v Očetovo bližino in zavzetega vstopanja v oseben odnos z Bogom. „Osebno izkustvo Boga in njegove ljubezni bo vero krepila, utrjevala in nam dala nov moč za življenje po veri. In tako bo naše življenje postajalo bolj pristno, bolj vidno in bolj učinkovito pričevanje za Gospoda, kajti tudi za nas velja obveza: Usmiljeni kakor Oče!“

Sobota se je začela s sveto mašo, pri kateri je msgr. Trstenjak spregovoril o pobožnosti do Guadalupske Matere Božje. Sledilo je predavanje zdravnice Barbare Hrovatin, ki jo poznamo z naših valov in že 20 let svetuje našim poslušalcem in poslušalkam. Danes je - kot se spodobi za Zdravilišče Radenci - spregovorila o srcu. V sliki in besedi je prikazala, kaj srce ogroža in predstavila nekaj zdravil, ki pripomorejo, da se bolezni srca ne razvijejo. Barbara Hrovatin je bila po predavanju na voljo tudi za osebno svetovanje.  

Radijske počitnice
Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...