Marjan Bunič
Andrej Novljan
Petra Stopar

Radijske mini počitnice v Radencih

11.12.2015, 05:00 Marta Jerebič

Začenjajo se 5. mini počitnice Radia Ognjišče. Letos se 320 počitnikarjev odpravlja v zdravilišče Radenci. Nastanjeni bodo v hotelu Radin in Izvir, ki sta med seboj povezana. Med drugim bodo lahko vsak dan pri sveti maši. Nocoj jih čakajo koncert ansambla Roka Žlindre in nasveti zdravnice Barbare Hrovatin, jutri pa potopis z Madagaskarja.

Današnji prvi skupni dogodek bo sveta maša ob 18. uri v hotelski dvorani, ob 20. uri bo v isti dvorani program z naslovom Za dušo in telo: koncert ansambla Roka Žlindre in nasveti zdravnice Barbare Hrovatin.

V soboto, 12. decembra, se bomo pri maši v hotelski dvorani zbrali ob 9. uri, zvečer ob 20. uri pa Izidor Šček pripravlja potopis z Madagaskarja. Trije radijci: Izidor Šček, Marko Zupan in Jure Sešek so tam na prošnjo slovenskega misijonarja Janeza Krmelja in v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije obnovili, popravili in posodobili škofijski radio Rakama.

Pakiranje pred odhodom na Madagaskar © ARO

Več o njihovih dogodivščinah med 23. septembrom in 14. oktobrom si lahko preberete na tej povezavi.

V nedeljo, 13. decembra, se bomo k maši odpravili v bližnjo župnijsko cerkev sv. Cirila in Metoda.

Zdravilišče Radenci ima svoje začetke v sredini 19. stoletja, ko je dr. Kar Henn na izviru zajel radensko »kislo vodo«, ki je postala svetovna uspešnica med naravnimi mineralnimi vodami in se še danes uspešno kosa z najodličnejšimi evropskimi mineralnimi vodami, pri uporabi v kopelih pa je ena izmed najboljših. Še posebej jo priporočajo za bolezni srca in ožilja, revmatska obolenja, bolezni presnove, motnje gibalnega sistema, stanja po poškodbah, lajšanje telesne in duševne izčrpanosti.

 

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Radijske počitnice

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA) Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA)

ZDA: Odreči obhajilo politikom, ki podpirajo splav?

Med ameriškimi škofi se je ob katoliškem predsedniku Joeu Bidnu, ki podpira splav, znova razplamtela razprava o tem, ali katoliškim politikom, ki podpirajo splav, odreči obhajilo. Vatikan poziva k ...

Jeruzalem, Sveta dežela, Izrael (photo: Pixabay) Jeruzalem, Sveta dežela, Izrael (photo: Pixabay)

Gaiser: Razmere na Bližnjem vzhodu so zaskrbljujoče

Razmere na Bližnjem vzhodu so zaskrbljujoče, saj je dinamika dogodkov težko predvidljiva, je nove napetosti med Izraelom in Palestino za Radio Ognjišče komentiral geopolitični analitik dr. Laris ...