Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Radijske mini počitnice v Radencih

Radijske počitnice | 11.12.2015, 05:00 Marta Jerebič

Začenjajo se 5. mini počitnice Radia Ognjišče. Letos se 320 počitnikarjev odpravlja v zdravilišče Radenci. Nastanjeni bodo v hotelu Radin in Izvir, ki sta med seboj povezana. Med drugim bodo lahko vsak dan pri sveti maši. Nocoj jih čakajo koncert ansambla Roka Žlindre in nasveti zdravnice Barbare Hrovatin, jutri pa potopis z Madagaskarja.

Današnji prvi skupni dogodek bo sveta maša ob 18. uri v hotelski dvorani, ob 20. uri bo v isti dvorani program z naslovom Za dušo in telo: koncert ansambla Roka Žlindre in nasveti zdravnice Barbare Hrovatin.

V soboto, 12. decembra, se bomo pri maši v hotelski dvorani zbrali ob 9. uri, zvečer ob 20. uri pa Izidor Šček pripravlja potopis z Madagaskarja. Trije radijci: Izidor Šček, Marko Zupan in Jure Sešek so tam na prošnjo slovenskega misijonarja Janeza Krmelja in v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije obnovili, popravili in posodobili škofijski radio Rakama.

Pakiranje pred odhodom na Madagaskar
Pakiranje pred odhodom na Madagaskar © ARO

Več o njihovih dogodivščinah med 23. septembrom in 14. oktobrom si lahko preberete na tej povezavi.

V nedeljo, 13. decembra, se bomo k maši odpravili v bližnjo župnijsko cerkev sv. Cirila in Metoda.

Zdravilišče Radenci ima svoje začetke v sredini 19. stoletja, ko je dr. Kar Henn na izviru zajel radensko »kislo vodo«, ki je postala svetovna uspešnica med naravnimi mineralnimi vodami in se še danes uspešno kosa z najodličnejšimi evropskimi mineralnimi vodami, pri uporabi v kopelih pa je ena izmed najboljših. Še posebej jo priporočajo za bolezni srca in ožilja, revmatska obolenja, bolezni presnove, motnje gibalnega sistema, stanja po poškodbah, lajšanje telesne in duševne izčrpanosti.

 

 

Radijske počitnice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...