Jure SešekJure Sešek
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Poljska vlada bo prispevala 23 milijonov evrov za SDM

Cerkev po svetu | 04.01.2016, 07:45 Marta Jerebič

Poljska vlada bo za svetovni dan mladih v Krakovu in ob tej priložnosti tudi obisk papeža Frančiška na Poljskem prispevala okoli 23,6 milijona evrov. Kot so poročali poljski mediji, naj bi s tem denarjem financirali delo državnih uradov pri pripravi velikega dogodka med 26. in 31. julijem.

Mesto na jugu Poljske je sredi decembra oznanilo, da bo za organizacijo prireditve prispevalo 12 milijonov evrov. Med stroške so med drugim prištete naložbe v javna prevozna sredstva, brezplačni vstop v Zgodovinski muzej v Krakovu, oglaševanje in postavitev začasnih toaletnih prostorov.

Na svetovnem dnevu mladih pričakujejo približno dva milijona mladih kristjanov. Krajevni organizacijski odbor doslej še ni predstavil podatkov o svojem proračunu. Za svetovni dan mladih v Riu de Janeiru leta 2013 je bilo po navedbah prirediteljev potrebnih 110 milijonov evrov.

Vlada bo poleg tega letos namenila še skupno 37,7 milijona evrov za vse verske skupnosti v državi. Po poljski zakonodaji država plačuje socialno zavarovanje za številne duhovnike vseh veroizpovedi, skrbi pa tudi za plače vojaških kuratov.

Vir: druzina.si

Cerkev po svetu
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...