Jure SešekJure Sešek
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Silvestrovo – dan zahvale in drugi sveti večer

Cerkev na Slovenskem | 31.12.2015, 06:30 Marta Jerebič

Na zadnji današnji dan v koledarskem letu obeležujemo god sv. Silvestra. Silvestrovo je priložnost, da se vsak pri sebi zahvalimo za vse, kar smo preteklih 365 dni prejemali na vseh področjih našega življenja; tako materialnem kot duhovnem. Ker je tudi drugi sveti večer, bomo verniki pokropili in blagoslovili naše domove, ter se Bogu z zahvalno pesmijo po cerkvah zahvalili za preteklo leto.

Nekateri slovenski škofje bodo danes v stolnicah in drugih cerkvah darovali zahvalne maše. Slovesno bo tudi v Vatikanu. Papež Frančišek bo ob 17. uri v baziliki sv. Petra vodil slovesne večernice. Zatem bodo v češčenje izpostavili Sveto Rešnje telo, slovesnost pa bodo sklenili s pesmijo Tebe Boga hvalimo. Papež se bo gotovo zahvalil za sinodo o družini, pet svojih mednarodnih potovanj, prosil pa za pomoč pri nadaljevanju reform.

Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...