Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Srce vsake dežele so otroci, tudi v Peruju (foto: Mateja Feltrin Novljan)
Srce vsake dežele so otroci, tudi v Peruju

Psiholog Andrej Perko: Lobiji so tudi v zbornici psihologov zelo močni

Slovenija | 03.12.2015, 13:58 Marjana Debevec

Kultura, ki jo prinaša novela zakonski zvezi in družinskih razmerjih, gre v smer izenačevanja spolov, oziroma v smer izgubljanja temeljnih lastnosti moškega in ženskega principa. To dokazuje tudi dejstvo, da je spol izbrisan iz temeljne družinske zakonodaje.

Že v času zbiranja podpisov za razpis referenduma o zakonski zvezi in družinskih razmerjih je Zbornica kliničnih psihologov Slovenije v izjavi zapisala, da sestava družine, med drugim tudi spolna usmerjenost staršev, nima pomembnega vpliva na otrokov razvoj.

Enako učinkovito kot v tradicionalni družini naj bi pogoje za otrokov razvoj zagotavljale tudi strukturno drugačne družine. Med njimi so omenili družine z enim staršem, dopolnjenje družine razširjene in istospolne skupnosti. Izjavo je za naš radio komentiral psiholog in psihoterapevt dr. Andrej Perko: „Tukaj so vse skupaj pomešali: jabolka in hruške in ne vem še kaj. Moj prvi vtis je ta, da so tudi v stroki, torej Zbornici kliničnih psihologov, lobiji zelo močni. In tukaj stroka nima kaj dosti zraven. Stroka namreč govori drugače. To tudi oni dobro vedo“, je odločen Perko.

Lobiji so po njegovem prepričanju postali preveč nasilni: „Tistim, ki se ne strinjamo z redefinicijo družino in da bi homoseksualni pari posvojili otroke, očitajo nestrpnost, gre pa v resnici za obratno situacijo. Oni so postali nestrpni“, trdi psiholog Andrej Perko. V pogovoru je spregovoril tudi o tem, zakaj otrok za zdrav razvoj potrebuje lik očeta in matere. Vabljeni k poslušanju!

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Politika
Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...