Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Družina (foto: Ingimage)
Družina

Začenja se 40 dnevna molitev za ohranitev družine

Slovenija | 10.11.2015, 13:59 Marjana Debevec

Pred nami je 40 dni do družinskega referenduma. Po prepričanju Koalicije za otroke gre! Bo to ena največjih preizkušenj v zgodovini našega naroda in države. Na referendum se bomo namreč odločali, ali bomo dovolili ukinitev tisočletne zakonske zveze žene in moža ter tako mamo in očeta javno in zakonsko razglasili za dve otroku nepotrebni osebi.

V koaliciji so prepričani, da gre za tako nerazumne in krivične zahteve ter neverjetno močne medijske, politične in finančne pritiske, ki jih samo s človeškimi močmi ne moremo zdržati. Zato vse verujoče vabijo, da v naslednjih 40 dneh molijo za namen spoštovanja mame in očeta v Sloveniji ter za spoštovanje najbolj temeljnih pravic otrok. V ta namen tudi vabijo k darovanju posta, trpljenja in stisk. Vse, ki se ne prištevajo k nobeni veroizpovedi pa prosijo, da v te namene posvečajo čim več pozitivnih misli.

Vse katoličane prav posebej prosijo za molitev rožnega venca, s srcem, kolikor kdor zmore, sam, doma, po župnijah, molitvenih skupinah. Pri tem se zgledujemo po naših prednikih, babicah in dedkih, prababicah in pradedkih, ki so molili na kolenih in z rožnim vencem v roki. Naša prizadevanja posebej izročamo v varstvo in priprošnjo Matere Marije Pomagaj, Kraljice našega naroda in svetega Jožefa, varuha družin in slovenskih dežel.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Politika
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.