Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Papež v Mehiko februarja 2016

Cerkev po svetu | 04.11.2015, 11:37 Marta Jerebič

Papež Frančišek bo Mehiko obiskal februarja prihodnje leto, je v nedeljo sporočil nadškof v Meksiku kardinal Norberto Rivera. Obisk naj bi začel 12. februarja v mehiški prestolnici, v sklopu potovanja naj bi obiskal svetišče guadalupske Matere Božje, največjo božjo pot v vesoljni Cerkvi. Napotil naj bi se tudi na mejo z ZDA, v Ciudad Juárez, od koder veliko Mehičanov poskuša brez vizuma priti v Združene države Amerike.

Podrobnosti potovanja sicer še niso znane, je pojasnil kardinal Rivera. Tako še ni jasno, ali bo morda papež v sklopu tega mednarodnega potovanja obiskal še druge države na tem območju, kot recimo Čile, Urugvaj in Peru.

Po Braziliji, Boliviji in Paragvaju ter Kubi in ZDA bo to četrto potovanje papeža Frančiška na ameriško celino. Mediji kot nadaljnje cilje potovanj za leto 2016 omenjajo tudi Armenijo in Kosovo.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...