Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Islamisti obglavili in križali enajst sirskih kristjanov

Svet | 08.10.2015, 16:07

Teroristična organizacija Islamska država je v Siriji obglavila in križala enajst kristjanov. Po navedbah ameriške človekoljubne organizacije Christian Aid Mission naj bi se to zgodilo že v letošnjem septembru, poroča spletni portal tednika Družina.

Islamski skrajneži naj bi umorili člane človekoljubne organizacije, katere imena iz varnostnih razlogov v poročilu ne navajajo. Sirski kristjani so zavrnili zahtevo, naj se odpovedo svoji veri, kot je po pogovoru s svojci umorjenih povedal vodja ameriške organizacije. Potem ko so islamisti zavzeli mesto Alep na severu Sirije, so dali članom človekoljubne organizacije možnost, da ostanejo na tem območju ali pa zapustijo državo. "Želeli so ostati, da bi v imenu Jezusa Kristusa nudili pomoč vsem, ki so preživeli grozote izpod rok islamskih skrajnežev," je pojasnil ameriški predstavnik. Zavrnili so tudi večkrat izražene prošnje, naj območje zapustijo vsaj začasno, saj so bili prepričani, da si jih Bog želi prav na tistem mestu, kjer naj bi z besedo in dejanji širili Kristusovo sporočilo.

Nazadnje so padli v roke islamskih skrajnežev. Ti so kristjanom dali na izbiro, naj zanikajo svojo vero in se spreobrnejo v islam, ali pa bodo umrli. Ko so pojasnili, da Jezusa ne bodo nikoli izdali, so islamisti štiri sodelavce človekoljubne organizacije – med njimi 41-letnega očeta z dvanajstletnim sinom – kruto mučili in nazadnje križali. Dva dni so jih pustili viseti na križu in nikomur niso pustili, da bi trupla snel in pokopal. Na križe so obesili napise "nevernik". Sedem drugih sodelavcev – med njimi dve ženski – so najprej obglavili, nato pa obesili na križe.

Kot so poročali očividci, naj bi vse žrtve tik pred smrtjo molile k Jezusu. Teroristi »Islamske države«, ki nadzorujejo velik del Sirije in Iraka, želijo tam ustanoviti kalifat, kjer bodo nasilno uveljavljali šeriatsko pravo. Kristjane, ki se ne želijo spreobrniti v islam ali pa plačati davka »za glavo«, umorijo. Dekleta in ženske na tržnicah prodajajo kot spolne sužnje islamskim teroristom.

Vir: Družina

Svet, Cerkev po svetu
Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...