Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Nadškof Zore gost Srečanja pod lipami

| 27.10.2015, 10:41 Matjaž Merljak

Krožek Anton Gregorčič - Študijski center za družbeno-politična vprašanja in Kulturni center Lojze Bratuž iz Gorice ta četrtek, 29. oktobra 2015, pripravljata srečanje z ljubljanskim nadškofom metropolitom msgr. Stanislavom Zoretom.

Organizatorji so takole zapisali v vabilu: Frančiškan, v noviciat je vstopil v Novi Gorici, bil je rektor bazilik na Brezjah in na Sveti Gori, provincial Slovenske frančiškanske province, pred enim letom je postal ljubljanski nadškof.

Spregovoril bo o slovenski Cerkvi in vernosti ter o sinodi o družini.

Večer bosta vodila zakonca Katja Tomsič in Ivo Cotič.

Srečanje bo v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici na ulici 20. septembra (Viale XX Settembre 85) z začetkom ob 20.00.

Še pred tem bo nadškof in metropolit Zore ob 18.30 daroval sveto mašo v župnijski cerkvi sv. Andreja v Štandrežu pri Gorici.

 

Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Veselje do življenja je preplavilo ulice Kopra (photo: Robert Hlede) Veselje do življenja je preplavilo ulice Kopra (photo: Robert Hlede)

Urša Cankar Soares: Tega nismo pričakovali... #foto

Število udeležencev prvega Pohoda za življenje v Kopru je preseglo vsa pričakovanja. Na slavljenju življenja se je namreč zbralo kar tisoč ljudi vseh starosti, veliko mladih, starih staršev in ...

Vojaki priromali pred baziliko Marije Pomagaj (photo: marija.si) Vojaki priromali pred baziliko Marije Pomagaj (photo: marija.si)

O čem so se vojaki pogovarjali na poti na Brezje?

K Mariji Pomagaj na Brezje vsako leto priromajo pripadniki in pripadnice Slovenske vojske. Za dan romanja izberejo nedeljo ob jubileju ustanovitve Vojaškega vikariata, ki je 21. septembra 2000. ...

Ana in Andrej Mrak ter s. Meta Potočnik (photo: osebni arhiv) Ana in Andrej Mrak ter s. Meta Potočnik (photo: osebni arhiv)

Peter in Ana: Sva malce drugačna od drugih

Ob začetku novega šolskega leta so v pritličju Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani postavili na ogled razstavo fotografij lesenih izdelkov Andreja Mraka »Delo in srce za dušo in dom«. Andrej ...

Pristno veselje je radost, ki se zaveda resnosti življenja.  (photo: PixaBay) Pristno veselje je radost, ki se zaveda resnosti življenja.  (photo: PixaBay)

Pristno veselje za smiselno življenje

Kaj je v življenju najvažnejše? To je eno od osrednjih izhodišč v sklopu rednih oddaj s prof. dr. Jožetom Ramovšem za boljše sožitje med nami. V zadnjem septembrskem torkovem srečanju smo govorili ...