Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Mlade družine iz Bruslja v Freyming-Merlebachu (foto: Jože Kamin)
Mlade družine iz Bruslja v Freyming-Merlebachu

Mlade družine iz Bruslja v Franciji

| 14.10.2015, 11:50 Matjaž Merljak

V mlinu pri Thicourtu pri Freyming-Merlebachu na vzhodu Francije, kjer je sedež slovenske delegature za Francijo, je bilo srečanje za mlade družine iz Bruslja, ki jih je pripeljal dr. Zvone Štrubelj.

Župnik v Freyming-Merlebachu na vzhodu Francije in delegat za Francijo Jože Kamin je povedal, da so mlade družine iz Bruslja v mlin prišle že tretje leto. Udeležencev, staršev in otrok, je bilo skupaj 77.

V petek in soboto so imeli delavnice, staršem sta spregovorila zakonca Korbar iz Trebnjega, otroci pa so prisluhnili čarodeju.

V nedeljo so se rojaki iz Bruslja udeležili tudi celodnevnega češčenja v Merlebachu, ki je 33 km oddaljen od mlina.

Dr. Zvone Štrubelj pa je po novem tudi slovenski župnik v Parizu v Franciji, kamor bo s hitrim vlakom prihajal iz Bruslja. V kapeli svetega križa v Chatillonu bo sveta maša vsaj enkrat mesečno.

Sveta maša pod šotorom pri mlinu pri Thicourtu
Sveta maša pod šotorom pri mlinu pri Thicourtu © Jože Kamin

Trenutki v naravi
Trenutki v naravi © Jože Kamin

V slovenski kapeli v Freyming-Merlebachu
V slovenski kapeli v Freyming-Merlebachu © Jože Kamin

 

Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Veselje do življenja je preplavilo ulice Kopra (photo: Robert Hlede) Veselje do življenja je preplavilo ulice Kopra (photo: Robert Hlede)

Urša Cankar Soares: Tega nismo pričakovali... #foto

Število udeležencev prvega Pohoda za življenje v Kopru je preseglo vsa pričakovanja. Na slavljenju življenja se je namreč zbralo kar tisoč ljudi vseh starosti, veliko mladih, starih staršev in ...

Vojaki priromali pred baziliko Marije Pomagaj (photo: marija.si) Vojaki priromali pred baziliko Marije Pomagaj (photo: marija.si)

O čem so se vojaki pogovarjali na poti na Brezje?

K Mariji Pomagaj na Brezje vsako leto priromajo pripadniki in pripadnice Slovenske vojske. Za dan romanja izberejo nedeljo ob jubileju ustanovitve Vojaškega vikariata, ki je 21. septembra 2000. ...

Ana in Andrej Mrak ter s. Meta Potočnik (photo: osebni arhiv) Ana in Andrej Mrak ter s. Meta Potočnik (photo: osebni arhiv)

Peter in Ana: Sva malce drugačna od drugih

Ob začetku novega šolskega leta so v pritličju Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani postavili na ogled razstavo fotografij lesenih izdelkov Andreja Mraka »Delo in srce za dušo in dom«. Andrej ...

Pristno veselje je radost, ki se zaveda resnosti življenja.  (photo: PixaBay) Pristno veselje je radost, ki se zaveda resnosti življenja.  (photo: PixaBay)

Pristno veselje za smiselno življenje

Kaj je v življenju najvažnejše? To je eno od osrednjih izhodišč v sklopu rednih oddaj s prof. dr. Jožetom Ramovšem za boljše sožitje med nami. V zadnjem septembrskem torkovem srečanju smo govorili ...