Marjan BuničMarjan Bunič
Petra StoparPetra Stopar

Vloženi podpisi za razpis družinskega referenduma

Slovenija | 30.10.2015, 12:41 Marjana Debevec

Koalicija Za otroke gre! je dopoldne v državni zbor oddala podpise za družinski referendum. S tem je narejen naslednji pomemben korak na poti do referenduma.

V koaliciji so prepričani, da bo to referendum o ljubezni, spoštovanju in svobodi. O otrokovi ljubezni do mame in očeta. O mamini in očetovi ljubezni do otroka. O ljubezni med žensko in moškim ter njuni čudoviti spolnosti. Zato se družinskega referenduma veselijo, kljub temu, »da je žalostno, da se moramo sploh ukvarjati z nasilnim rušenjem teh temeljev družbe in naše sreče«, poudarjajo.

Kot je znano, je bilo oddanih 48.146 podpisov, s čemer je izpolnjen ustavni pogoj za družinski referendum. Preglejmo še enkrat glavne razloge zanj:

1. Ukinitev zakonske zveze moškega in ženske.

2. Uzakonitev zakonske zveze "dveh oseb" z možnostjo posvojitve otrok.

3. Posvojitve otrok v homoseksualna razmerja.

4. Ukinitev pomena mame in očeta za otroka v temeljni družinski zakonodaji. Po novi zakonodaji naj bi bilo za otroka vseeno, ali ima in pozna mamo in očeta ali ne. Vprašajte svoje otroke, če se s tem strinjajo.

5. Šest brezplačnih oploditev z biomedicinsko pomočjo za oploditev žensk, ki hočejo otroka prikrajšati za očeta ter moško vzgojno in razvojno dimenzijo na državne stroške (20.000 EUR).

6. S pomočjo nadaljnjih ustavnih presoj in zakonodajnih trikov ter pravnega aktivizma uzakonitev sporne trgovine z materinstvom, kjer bodo istospolni partnerji kupovali otroke od revnih žensk.

7. Ustanavljanje Komisij za LGBT prevzgojo kot je to že uvedla Mestna občina Ljubljana in uvedba obveznih LGBT certifikatov za državljane in podjetja, ki hočejo poslovati z državnimi ustanovami.

8. Uvedba teorije spola - nove državne ideologije - v vrtce, osnovne in srednje šole ter univerze. Po njej bodo otroke učili, naj si sami določijo svoj spol. Združena levica, predlagateljica zakona, se zavzema, da priročnik Ljubezen je ljubezen postane obvezno učno gradivo v šolah.

9. Uvedba posebnih delavnic v šole in priprava novih učbenikov kot npr. Ljubezen je ljubezen.

10. Starši v javnih in zasebnih šolah ne bodo mogli več vzgajati svojih otrok v skladu s svojim prepričanjem. Preberite kaj se je dogajalo na OŠ Bičevje v Ljubljani.

11. Zasebne šole morajo izvajati javno veljaven program, v kolikor hočejo biti financirane. Združena levica je na seji Odbora v Državnem zboru 10. 2.. 2015 javno napovedala, da bodo morale zasebne šole učiti »novo državno družinsko ideologijo«, sicer bodo izgubile financiranje. Katoliške šole v teh državah so pred odločitvijo ali ohraniti vero ali državno sofinanciranje.

12. Javni uslužbenci, ki se ne bodo strinjali z radikalno LGBT ideologijo, bodo odpuščeni. To še posebej velja za matičarje, ki ne bodo poročali homoseksualnih parov, zdravnike in zdravstveno osebje, (ki ne bodo hoteli oplojevati lezbijk), sodnike in socialne delavce, (ki ne bodo hoteli podpisovati odločb o posvojitvi otrok v homoseksualna razmerja)...

13. Humanitarne in nevladne organizacije, ki v statutih in pri svojem delu ne bodo sledile državne LGBT ideologije, bodo izključene iz državnih razpisov in diskriminirane. (To se nezakonito sicer že v mnogih primerih dogaja.)

14. Diskriminacija vseh javnih uslužbencev, ki se pri svojem delu ne bodo strinjali z LGBT ideologijo. Sodniki bodo pri tem »spregledali« ustavno pravico do ugovora vesti.

15. Uvajanje kazenskih določil za preganjanje t.i. sovražnega govora, ki bodo predvidevale sodne procese in kazni za vse, ki se v javnosti ne bodo strinjali z LGBT ideologijo. Za primer: Huda oblika sovražnega govora in homofobije za aktiviste je, če kdo misli, da je prav, da otrok pozna mamo in očeta.

16. Verske skupnosti bodo morale imeti LGBT certifikate, v kolikor bodo hotele kandidirati na javnih razpisih za obnovo kulturne dediščine.

17. Ukinitev zakonske zveze žene in moža bo neplodnim parom onemogočila posvojitve iz Rusije, Ukrajine in Makedonije. Te države bodo v primeru sprejema novele ZZZDR uvrstile Slovenijo na črno listo držav, kamor je prepovedano dajati otroke v posvojitev iz razloga, ker razumejo posvojitve otrok v homoseksualna razmerja kot grob poseg v pravice otrok.

18. Uveljavitev ZZZDR še naprej omejuje pravice starih staršev. Novi ZZZDR ne predvideva možnosti, da bi stari starši lahko posvojili svoje vnuke, lahko pa jih bodo v primeru smrti staršev socialni centri dali v posvojitev v homoseksualna in lezbična razmerja.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...