Marjan Bunič
Marko Zupan
Andrej Šinko

Papež: Ne smemo biti brezbrižni do vzrokov migracij

01.10.2015, 13:33 Marta Jerebič

Vatikan je danes objavil papeževo poslanico za svetovni dan migrantov in beguncev, ki ga bomo obeležili 17. januarja prihodnje leto.

Frančišek v njej poudarja, da je na migrante treba gledati kot na osebe, ki lahko prispevajo k blaginji in napredku vseh. Hkrati poziva, da je treba v državah ustvarjati ustrezne pogoje, da ljudem ne bi bilo treba bežati pred revščino, nasiljem in preganjanjem.

Brezbrižnost in molk vodita v sokrivdo, ko le gledamo ljudi, ki umirajo zaradi utopitve, podhranjenosti ali nasilja. Naj gre za velike ali majhne, vedno gre za tragedije, tudi ko je izgubljeno samo eno življenje, je papež zapisal v poslanici z naslovom Migranti in begunci nas izzivajo. Odgovor Evangelija usmiljenja.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Martin Golob (photo: Rok Mihevc) Martin Golob (photo: Rok Mihevc)

Martin Golob: Vam povem, velika noč BO!

»Glavno se bo zgodilo! Jezus bo vstal in nam vsem pokazal, kako ljubezen odpira grobove smrti. Odrešeni smo tudi znotraj svojih domov. Bo, boste videli.« Tako nas je v rubriki »Ostanimo povezano ...

Prazen trg sv. Petra v Vatikanu (photo: Printscreen) Prazen trg sv. Petra v Vatikanu (photo: Printscreen)

Vatikan in koronavirus: Kako bo za veliko noč?

Pandemija koronavirusa močno kroji versko življenje po vsem svetu. O tem smo se v oddaji Iz življenja vesoljne Cerkve pogovarjali z duhovnikom Sebastijanom Valentanom, ki je na doktorskem študiju ...

Dr. Karel Gržan v družbi Mateje F. Novljan (photo: Izidor Šček) Dr. Karel Gržan v družbi Mateje F. Novljan (photo: Izidor Šček)

Dr. Karel Gržan: Obvarujmo se pred pandemijo strahu!

»Ne bojte se!« je ena izmed najpogosteje izraženih misli v Svetem pismu. Z duhovnikom dr. Karlom Gržanom smo ob evangelijskem odlomku Jezus pomiri vihar (Mr 4,35-41) razmišljali, kako v časih ...