Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Papež: Ne smemo biti brezbrižni do vzrokov migracij

Cerkev po svetu | 01.10.2015, 13:33 Marta Jerebič

Vatikan je danes objavil papeževo poslanico za svetovni dan migrantov in beguncev, ki ga bomo obeležili 17. januarja prihodnje leto.

Frančišek v njej poudarja, da je na migrante treba gledati kot na osebe, ki lahko prispevajo k blaginji in napredku vseh. Hkrati poziva, da je treba v državah ustvarjati ustrezne pogoje, da ljudem ne bi bilo treba bežati pred revščino, nasiljem in preganjanjem.

Brezbrižnost in molk vodita v sokrivdo, ko le gledamo ljudi, ki umirajo zaradi utopitve, podhranjenosti ali nasilja. Naj gre za velike ali majhne, vedno gre za tragedije, tudi ko je izgubljeno samo eno življenje, je papež zapisal v poslanici z naslovom Migranti in begunci nas izzivajo. Odgovor Evangelija usmiljenja.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...