Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Papež na Kubi (foto: Radio Vatikan)
Papež na Kubi

Papeževo videosporočilo Kubancem

Cerkev po svetu | 18.09.2015, 09:36 Marta Jerebič

Papež Frančišek je pred obiskom Kube tamkajšnjemu narodu poslal videosporočilo, ki so ga včeraj predvajali na kubanski državni televiziji. Dejal je, da je njegovo sporočilo zelo preprosto, a pomembno in nujno, namreč, da jih ima Jezus zelo rad.

»Jezus vas zelo ljubi, Jezus vas popolnoma ljubi. Vedno vas nosi v srcu. Ve bolje od kogarkoli, kaj vsakdo potrebuje, po čem hrepeni, kaj so njegove najgloblje želje. Jezus nas nikoli ne zapusti. Tudi ko ne delujemo, kot on pričakuje, nam vedno stoji ob strani, pripravljen nas je sprejeti in tolažiti, dati novo upanje, novo priložnost, novo življenje. Nikoli nas ne zapusti, vedno je tu.«

Papež je poudaril, da na Kubo prihaja kot misijonar usmiljenja in Božje nežnosti ter da ljudi spodbudi, da bodo misijonarji neskončne Božje ljubezni. Sveti oče se bo na pot odpravil jutri dopoldne, v Havani pa ga pričakujejo ob 22. uri po našem času.

 

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.