Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Petra StoparPetra Stopar

VIDEO: Papež vse župnije in redovne skupnosti pozval k sprejemu beguncev

Slovenija | 06.09.2015, 13:30 Marjana Debevec

Papež Frančišek je po današnji opoldanski molitvi pozval k delom usmiljenja po zgledu bl. Matere Terezije.

„Pred tragedijo na tisoče beguncev, ki bežijo pred smrtjo zaradi vojne in lakote in so na poti k upanju življenja, nas evangelij vabi, da bi postali bližnji najmanjšim in najbolj zapuščenim. Vabi nas, naj jim damo konkretno upanje in ne samo, da jim rečemo: Saj bo, malo potrpite... Upanje si izbori tisti, ki gre vztrajno proti gotovemu cilju“, je poudaril sveti oče. Župnije, redovne skupnosti, samostane in svetišča iz vse Evrope je pozval, naj konkretnost evangelija izrazijo tako, da sprejmejo po eno begunsko družino. To bo po njegovih besedah konkretno dejanje v pripravi na sveto leto.

K temu je papež še posebej povabil vse evropske škofe, da bi po škofijah podprli ta njegov poziv, usmiljenje je namreč drugo ime za ljubezen, je poudaril sveti oče. Povedal pa je tudi, da bosta dve rimski župniji že v prihodnjih dneh sprejeli dve begunski družini.

Slovenija, Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež, Evropska Unija
Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...