Robert Božič
Aleš Karba
Andrej Šinko
Srce vsake dežele so otroci, tudi v Peruju (foto: Mateja Feltrin Novljan)
Srce vsake dežele so otroci, tudi v Peruju

Bo ameriški kongres vendarle ukinil financiranje prodaje otroških organov?

03.09.2015, 14:39 Marjana Debevec

Center za medicinski napredek objavil nov video, 9. po vrsti, ki prikazuje abortivne posle Načrtovanega starševstva. Ta največja ustanova za izvajanje splava v ZDA namreč prodaja splavljene otročičke in dele njihovih telesc. Najnovejši video prikazuje direktorico Načrtovanega starševstva, ki govori o tem, kako podjetje za splave prodaja popolnoma nepoškodovane splavljene otročičke.

Deveti video o škandalih prodaje organov otročkov Načrtovanega starševstva se osredotoča na majhno podjetje ABR, podobno podjetju StemExpress, ki je pridobivalo in prodajalo dele teles plodov pri klinikah Načrtovanega starševstva dlje kakor katerokoli drugo. Pretresljive so izjave predstavnikov omenjenega podjetja, ki pravijo, da ni dobro, če otročke usmrtijo s strupom digoxin, saj potem le - ti smrdijo, njihovi organi pa so lahko poškodovani.

Cilj vsega tega pa je velika finančna korist. Za primerek tkiva ustanova Načrtovano starševstvo dobi 60 dolarjev. Predstavniki podjetja pa so v tajno posnetih videih povedali, da od posameznega plodu pogosto pridobijo več primerkov tkiva. Tako lahko z enim splavom zaslužijo na stotine dodatnih dolarjev. Vendar pa je prodajanje ali kupovanje tkiva človeških plodov zvezni zločin s kaznijo do 10 let zapora ali globe do 500.000 ameriških dolarjev. „V tem zapletenem svetu trgovanja z deli otročičkov Načrtovanega starševstva je malo ne prekršenih pravil,“ je povedala Daleiden s Centra za medicinski napredek, ki je raziskavo izvajal kar tri leta. Zdaj pa omenjeni center zahteva, da kršitve zakonodaje s strani Planned parenthood obravnava tudi ameriški kongres ter preneha finančno podpirati te barbarske krutosti proti človeštvu.

Dva odbora v spodnjem domu sta tako že začela preiskovati Načrtovano starševstvo. En odbor raziskuje, ali abortivni posli kršijo zvezno zakonodajo ali ne, ko spreminjajo postopke splava, da bi lahko bolje pridobivali dele telesa splavljenih otročičkov za prodajo. Ženske rodijo tudi žive otroke, zato da lahko tehniki iz njih pridobijo nepoškodovane organe, in to tudi takrat, ko jim srce še bije. Drugi odbor pa med drugim preiskuje Obamovo upravo in ali je kakšna povezava med njo in med velikanom za splave. Med drugim naj povemo, da je Načrtovano starševstvo finančno močno podprlo Obamovo predsedniško kampanjo.

Doslej je na videe Načrtovanega starševstva odgovorilo 12 držav ter začelo preiskovanje v podružnicah omenjenega podjetja v njihovih državah. Pet držav je že ukinilo njihovo financiranje.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Sveta maša na Brezjah (photo: Romarski urad Brezje) Sveta maša na Brezjah (photo: Romarski urad Brezje)

Nuncij: Slovenija potrebuje Jezusa!

Frančiškanski redovi so včeraj obhajali praznik vtisnjenja ran sv. Frančišku. Sveto mašo je v baziliki Marije Pomagaj daroval apostolski nuncij v Sloveniji msgr. Jean-Marie Speich. Zbrane je ...

Velikokrat je v ozadju samomora bolezen sodobnega časa – depresija, ki jo je mogoče uspešno zdraviti s pomočjo terapevta in zdravil. (photo: Ian / Unsplash) Velikokrat je v ozadju samomora bolezen sodobnega časa – depresija, ki jo je mogoče uspešno zdraviti s pomočjo terapevta in zdravil. (photo: Ian / Unsplash)

Anja Klančar: Samomor je skrivnost

10. septembra obeležujemo svetovni dan preprečevanja samomora. V Sloveniji vsako leto zaradi samomora umre približno 400 ljudi, na srečo pa zadnja leta opažamo znaten upad števila. Naša gostja je ...