Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Tisoč in ena noč

| 31.07.2015, 14:11 Matjaž Merljak

Krščanska kulturna zveza, Mladinski center na Rebrci in Katoliška otroška mladina so letos pripravili že 36. Teden mladih umetnikov. Več kot sto otrok od šestega do dvanajstega leta starosti se je v dveh tednih srečalo z umetniškim delom.

Kot nam je povedal Sabina Anderwald v imenu Krščanske kulturne zveze, je bilo med otroki tudi deset udeležencev iz Slovenije. Prva izmena je potekala od 20. do 25. julija, druga pa do 27. julija do 1. avgusta. Ob zaključku pripravijo posebno prireditev. Začne se s sveto mašo, kjer otroci sodelujejo s petjem nadaljuje pa z razstavo nastalih del in lutkovno predstavo.

Tematika letošnjega srečanja je Tisoč in ena noč. Otroci so se skozi glasbo, petje, likovno izražanje in drugo pod vodstvom priznanih umetnic in umetnikov z avstrijske Koroške in Slovenije urilo v raznih umetniških strokah.

Ustvarjali so lutke, risali na porcelan, izdelovali sliko iz mavca, sliko na platno, slikali na stene, spoznali tehniko suha igla, izdelali lampijone in dekoracije z naravni materiali.

Ustvarjanje na tednu mladih umetnikov na Rebrci
Ustvarjanje na tednu mladih umetnikov na Rebrci © KKZ

Na tednu mladih umetnikov na Rebrci
Na tednu mladih umetnikov na Rebrci © KKZ

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...