Maja MorelaMaja Morela
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup

Slomškova knjigarna praznuje 25 let

| 24.06.2015, 07:55 Matjaž Merljak

Že 25 let na Slomškovem trgu 3 v središču Mariboru deluje Slomškova knjigarna in nudi dobre knjige in druge verske predmete. Na današnji praznični dan ponuja popust, obiskovalcem bodo postregli tudi s praznično torto.

Direktor Ognjišča Miha Turk, ki je leta 2013 prevzelo Slomškovo založbo in knjigarno, je obletnice vesel, še posebej, da sovpada z letošnjim zlatim jubilejem Revije Ognjišče.

Vesel je zvestih strank in tudi povratnikov, saj to pomeni, da v knjigarni dobijo stvari, ki jih iščejo. Z veseljem bodo pravo stvar za vsakega poiskale Cvetka, Natalalija, Inge in Barbara.

Ponudba se je z letom 2013 in prevzemom obogatila.

Ob današnjem jubileju se boste na Slomškovem trgu 3 lahko posladkali s torto, ob nakupu pa prejeli še 10 % popust. Še vedno pa je tako v Slomškovi knjigarni v Mariboru kot v ostalih knjigarnah Ognjišča na voljo praznična ponudba ob 50-letnici Ognjišča.

Zahvalna maša bo v mariborski stolnici ob 18.30, zato bo danes knjigarna izjemoma odprta le do 18.15.

Slomškova knjigarna na Slomškovem trgu v Mariboru
Slomškova knjigarna na Slomškovem trgu v Mariboru © kraji.eu

Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...