Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Direktorica bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Andreja Cerkvenik Škafar (foto: Matjaž Merljak)
Direktorica bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Andreja Cerkvenik Škafar

Za lepše prve trenutke – dobrodelni koncert za kranjsko porodnišnico

| 06.05.2015, 14:38 Mateja Feltrin Novljan

Bolnišnica za ginekologijo in porodništvo Kranj letos praznuje 60 let delovanja. V tem času je postala prijetna rojstna hiša za mnoge Gorenjce, v zadnjih letih pa tja prihajajo tudi iz širšega področja Slovenije. „Potrudimo se za naše mamice in novorojenčke, pa tudi očete, da so ti trenutki za vse res najlepši,“ pravi direktorica Andreja Cerkvenik Škafar. Naša jutranja gostja je predstavila delo in življenje v porodnišnici in povabila na dobrodelni koncert, ki so ga naslovili Za lepše prve trenutke.

V šestih desetletjih se je veliko spremenilo, sama stavba in tudi aparature, ki jih potrebujejo za strokovno delo, zahtevajo veliko denarnih sredstev. Na spremembe čakajo še porodni in porodniški oddelek. Ker denarja iz zdravstvene blagajne ni pričakovati, se obračajo na mnoge pokrovitelje in ljudi dober volje, ki so pripravljeni porodnišnico podpreti s prostovoljnim prispevkom. Pripravljajo tudi dobrodelni koncert, na katerem bodo nastopili priznani slovenski glasbenice in glasbeniki: Ansambel Saša Avsenika, Mladinski pevski zbor OŠ Orehek, Marko Vozelj & Mojstri, Andrej Šifrer, Veseli svatje, Kvatropirci, Tanja Žagar; Domen Križaj, Boštjan Grabnar, Mladinski pevski zbor OŠ Orehek pa bodo večer zaključili s songom Vem iz muzikala Cvetje v jeseni.

Dobrodelni koncert bo potekal v četrtek, 7. maja 2015, ob 19. uri, v Ledeni dvorani Zlato polje v Kranju. Vstopnice so na voljo na prodajnih mestih Eventima. Če boste prišli na koncert, boste doživeli lep večer in pomagali, da bodo prvi trenutki po rojstvu postali lepši.

Vabilo na dobrodelni koncert
Vabilo na dobrodelni koncert

Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...